söndag 29 december 2019

Hundar hus och hjärtats längtan


Titel: Hundar, hus och hjärtats längtan
Författare: Lucy Dillon
Översättare: Marianne Mattsson
Bokförlag: Bonnier Pocket
Format: Pocket
Utgiven: 2012
Antal Sidor: 429
Finns att köpa i olika format hos: Adlibris | Bokus

Jag har ju läst några böcker tidigare av Lucy Dillon och har hittills tyckt att allt jag läst varit mysigt. Hundar, hus och hjärtats längtan var absolut ingen undantag.

Så här står det om handlingen:

"Juliet har nyligen förlorat sin älskade man Ben. Endast trettioett år gammal och änka stannar livet för Juliet. Hon isolerar sig hemma och tillbringar dagarna framför teven. Desperat försöker hon följa råden i olika självhjälpsböcker och väntar förhoppningsfullt på den magiska ettårsdagen då hon enligt böckerna ska ha lämnat det värsta bakom sig.Hennes syster Louise lever ett på ytan perfekt liv. Hon är gift med framgångsrika egenföretagaren Peter, de har lilla sonen Toby och lever i ett snyggt, toppstylat hem. Men sedan barnet kom saknar Louise något i sitt äktenskap …När mamma Diane lyckas locka ut sin ena dotter, Juliet, på hundpromenader, först med den egna lilla terriern Minton och snart även med andra hundpersonligheter i grannskapet, börjar det hända saker …Utan att Juliet vet hur det gått till, har hon plötsligt ansvar för en mängd hundar, katter och krukväxter som behöver omvårdnad när ägarna är bortresta. Dessutom får hon energi över till att börja renovera det viktorianska hus som hon och Ben köpte tillsammans. Med hjälp av Lorcan, en god vän till den stökiga men trevliga rockmusikälskande storfamiljen i huset intill, tar Juliet tag i ett rum i sänder – något som verkar ha samma terapeutiska inverkan på hennes liv som hundpromenaderna har.Systrarnas vägar korsas under jakten på lycka och en attraktiv man kommer att spela en alltmer avgörande roll i sammanhanget."

---

Vill man läsa en varm, mysig feelgood där känslor som sorg och kärlek finns så är denna bok perfekt. Boken har ett härligt persongalleri och som grädde på moset så figurerar det, som i en del andra av Dillons böcker, hundar. Otroligt mysig och hjärtvärmande läsning. Rekommenderar den varmt.


Betyg: 4 / 5
 

2 kommentarer: