tisdag 31 december 2019

Nightflyers


Titel: Nightflyers
Författare: George R.R. Martin
Översättare: Ylva Spångberg
Bokförlag: Bookmark
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-09
Antal sidor: 150
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Nightflyers av George R. R. Martin är en sci-fi som ursprungligen gavs ut i början på 1980-talet och även gjordes som film lite senare. Den har nu getts ut i denna fina lilla utgåva och har även blivit serie på Netflix.

Så här står det om handligen:

"När en vetenskaplig expedition gör sig redo att söka efter en mytomspunnen utomjordisk ras är det bara skeppet Nightflyer som står tillgängligt. Besättningen består endast av kaptenen Royd Eris, som presenterar sig genom ett spöklikt hologram.
Kaptenens ovillighet att visa sig för forskarna är dock inte det enda som orsakar oro. Med i expeditionen finns en telepat som från första stund känner av en farlig närvaro. De är inte ensamma ombord Nightflyer.
Endast forskaren Melantha Jhirl har nu möjlighet att lösa mysteriet. När allt fler oförklarliga händelser inträffar faller det på hennes bord att utreda om hotet är verkligt.
Men först måste hon hålla sig levande."

---

Det var ganska länge sedan jag läste någon sci-fi så detta kändes så trevligt. Det var en otroligt spännande berättelse om ett gäng forskare som ger sig ut i ett rymdskepp för att söka efter en ras som många säger bara är en myt. Ombord så börjar underliga saker att hända och de spännande och otäcka sakerna eskalerar. 
   Boken är välskriven och det är bra driv i berättelsen så man vill inte släppa boken innan upplösningen. Verkligen läsvärd om man gillar den här genren. Om inte så testa den ändå.


Betyg: 4 / 5
 

3 kommentarer:

  1. Jag läser gärna sci-fi men det händer alldeles för sällan tyvärr. Den här vill jag verkligen läsa! :D

    Passar på och önskar dig ett Gott nytt år! :)

    SvaraRadera