lördag 25 april 2020

Dotterns berättelse


Titel: Dotterns berättelse
Författare: Armando Lucas Correa
Översättare: Jessica Hallén
Bokförlag: Louise Bäckelin Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-04
Antal sidor: 286
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln

Läste författarens första bok och när jag såg att en uppföljare skulle komma så blev jag genast intresserad. Boken heter Dotterns bekännelse och författaren är Armando Lucas Correa.


Bokens första mening: "Är det ms Duval? Elsie Deval? -  Rösten i telefonen upprepade hennes namn medan hon förblev tyst."


Så här står det om handlingen: "New York City, 2015: Åttioåriga Elise Duval har bott i USA sedan hon kom från Frankrike som barn, strax efter andra världskriget. När en okänd kvinna plötsligt dyker upp med ett antal brev, skrivna av Elises mor på tyska under kriget, skakas hennes liv i grunden. Sakta men säkert börjar helt sekels hemligheter veckla ut sig.
Berlin, 1939: Amanda Sternberg, bokhandelsägare och nybliven änka, flyr Nazityskland tillsammans med sina två döttrar, men när hon anländer till Haute-Vienne har hon bara en dotter kvar. Och deras frihet blir flyktig, Amanda och dottern fångas snart in och tas till ett koncentrationsläger.
Dotterns berättelse är en hjärtskärande historia om kärlek, överlevnad och hopp, baserad på verkliga händelser och beskriver ett av de mest brutala av nazisternas dåd, massakern i den pittoreska franska byn Oradour-Sur-Glane."


Hur var boken:  Väldigt intressant och gripande berättelse  på många sätt. Den utspelar sig före och under Andra Världskriget. Boken är en uppföljare till Den tyska flickan. Handlingen i denna boken kretsar kring Amanda som sätter sin ena dotter på en båt till Kuba och behåller sin yngsta dotter. Vi får följa vad som händer henne och den dotter hon behöll under Andra Världskriget. Gillade boken i det stora hela, men tycker inte att den nådde upp till första bokens handling. Den kändes mer unik. Dessutom kändes slutet en aningen rörig. Men helt klart läsvärd om man gillar böcker från denna tidsperiod.


Betyg: 3 / 5

1 kommentar:

  1. Den här köpte jag igår, så det var kul att se din recension idag :-)

    SvaraRadera