fredag 3 april 2020

Ett kallt fall


Titel: Ett kallt fall
Författare: Peter May
Översättare: Leif Jacobsen
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-09
Antal sidor: 367
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Då har jag läst Ett kallt fall av Peter May. Detta är första delen i hans Enzo Macleod-serie, vilket är en deckarserie som utspelar sig i Frankrike.


Bokens första mening: "Han står på kullerstenstorget och andningen slår tillbaka mot honom från de pelarförsedda väggarna."


Så här står det om handlingen: "Paris. Ett urgammalt mysterium. Det är midnatt, en man söker desperat efter fristad och flyr in i en kyrka. Nästa dag blir hans plötsliga försvinnande en riksnyhet i hela Frankrike. 
Vad hände egentligen med Jaques Gaillard? Den briljanta läraren som undervisade några av landets mest begåvade elever på École Nationale d'Administration försvann för tio år sedan. Enzo Macleod, skotsk rättsmedicinare, har gått med på ett vad han inte har råd att förlora: Han ska lösa sju av Frankrikes mest notoriska mord. Till sin hjälp har han modern teknologi, ett bristande tålamod och en ansenlig grad av respektlöshet i förhållande till rättssystemet.
Djupt ner under staden, i katakomberna, gräver Enzo fram ledtrådar - spår som tycks vara avsiktligt utplacerade. I takt med att han närmar sig mördaren blir det alltmer uppenbart att han själv riskerar att bli nästa offer."Hur  var boken:  Lite annorlunda bok i jämförelse med de tidigare böckerna jag läst av May. Gillade storyn, som var lite i Dan Brown-anda med ledtrådar att lösa. Miljöerna var välbeskrivna som vanligt när det gäller Mays böcker. Det enda som störde läsflytet en aning var alla namn på gator, byggnader mm som var på franska. Men riktigt bra. Kommer definitivt att fortsätta serien.


Betyg: 4 / 5


7 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tycker också att den var intressant.

   Radera
 2. Jag har precis köpt hans Isle of Lewis-trilogi. Får se om jag gillar dem först!

  SvaraRadera
 3. Dan Brown-anda låter bra :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var lite lösa gåtor i den här.

   Radera
 4. Det här är en sån författare som jag ser med jämna mellanrum och blir lite sugen på men aldrig kommer mig för att läsa. Märkligt!

  SvaraRadera