söndag 19 april 2020

Ingemar Modigs uppvaknande


Titel: Ingemar Modigs uppvaknande
Författare: Mikael Bergstrand
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-08
Antal sidor: 318
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln

Har tidigare läst Mikael Bergstrands Indien-serien som jag gillade jättemycket, så jag vill så klart läsa mer av honom. Därför valde jag Ingemar Modigs uppvaknande eftersom handlingen verkade intressant.


Bokens första mening: "Han insåg direkt att det var kört."


Så här står det om handlingen: "Varje morgon vaknar Ingemar Modig sjöblöt av svett, precis innan klockradion slår på. Om han inte hinner stänga av den innan väckningssignalen ljuder kommer någon att dö. Tvångstankarna har tagit över Ingemars liv. Men så träffar han Dalia, en elvaårig flicka från krigets Syrien. Dalia är inte bara fruktansvärt envis och en jäkel på  att svära på svenska. Hon är dessutom en väldigt bra fotbollsspelare och accepterar inte ett nej. Tillsammans försöker vännerna hitta en väg som går bortom plågsamma minnen och kulturkrockar. Vad de inte vet är att den avdankade lokalreportern Ludvig Nilsson smider onda planer. Vardagslunken i Borstafors kommer snart vara ett minne blott."


Hur var boken:  En intressant och varm berättelse om en 10-årig syrisk flicka och en äldre svensk man med tvångssyndrom.  Dessa två hittar  varandra genom fotbollen och en fin vänskap uppstår. Samtidigt en berättelse om bla flyktinghat och våld. Trots intressant berättelse så saknar jag den där wow-känslan vilket var synd. Men boken var absolut värd att läsa ändå på grund av de intressanta ämnena.


Betyg: 3 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar