lördag 5 december 2020

Helgfrågan v.49 2020


Höll alldeles på att glömma av att svara på helgfrågan hos Mias bokhörna. Men här kommer frågorna och mina svar:


Är det något du längtar efter att göra när det blir extra ledigt vid jul?
Nu är ju jag sjukpensionär sedan många år tillbaka så jag är ju hemma jämt, så jag har alltid extra tid. Men barn och barnbarn har ju lite extra tid så här kring jul så jag längtar efter att träffa dem. Men i år träffas vi inte alla och äter gott och myser som vi brukar göra. I år träffar vi dottern och hennes töser den ena dagen och sonen, med dotter och barnbarn den andra dagen. Det får bli så i år.


Bonusfråga: Brukar du göra julgodis?
Nej inte numera. När barnen var små så kokade jag alltid knäck, gjorde ischoklad och marsipangodis varje jul. Nu finns inte orken i kroppen så nu blir det färdigköpt. Det går bra det också.

 

6 kommentarer:

 1. Ja, den här julen blir annorlunda. Jag hoppas kunna träffa mamma på hennes gruppboende. Vet inte hur det blir med hennes 92-årige sambo, som nu bor ensam i hennes hus. Han kommer alldeles säkert att fira jul med sin dotter, men han är den som mina (vuxna) barn ser som sin farfar, så vi vill ju träffa honom också. Men men, det får bli som det blir.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir onekligen konstigt i år.

   Radera
 2. mycket färdigköpt här också, ska fira jul med två barnbarn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mysigt om man kan träffa barnbarnen. Men får låta bli att kramas som man brukar. Äldsta barnbarnet med sambo har covid nu så vi får hoppas att de är friska till jul.

   Radera
 3. Det går jättebra att köpa julgodis och annat, finns mycket gott :)

  SvaraRadera
 4. Godis är verkligen inte nödvändigt, egentligen tvärtom. ;)

  SvaraRadera