söndag 19 mars 2023

De tre följeslagarna


Titel: De tre följeslagarna
Serie: Det mörka tornet #2
Författare: Stephen King
Översättare: John-Henri Holmberg
Bokförlag: Albert Bonniers Förlag
Format: Storpocket
Utgiven: 2017
Antal sidor: 413
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Då är andra boken i Stephen Kings serie Det mörka tornet utläst. Boken heter De tre följeslagarna.


Bokens första mening: "Revolvermannen vaknade ur en förvirras dröm som tycktes bestå av en enda bild: den av sjömannen i tarokortleken ur vilken mannen i svart vänt upp(eller föregivit sig vända upp) revolvermannens egen plågande framtid."


Så här står det om handlingen: "På en öde strand vid världshavets strand finner Roland av Gilead, den siste revolvermannen, tre sällsamma dörrar. De öppnas alla till vår egen värld, men till skilda tider och människor. Dörrarna leder Roland till den hätske, trotsige Eddie Dean, till den modiga, sargade Odetta Holmes, och till den sadistiske mördaren Jack Mort.

Här fortsätter Stephen King sin saga om Rolands sökande efter Det mörka tornet. Han får medhjälpare men också en glimt av de väldiga krafter han måste övervinna. Och när färden fortsätter är Roland sargad i kropp och själ."


Hur var boken: Tyckte att denna andra del var både spännande och skruvad. De följeslagare som vår revolverman hittar föra att ta med sig på sitt sökande efter det mörka tornet, är verkligen knepiga och sättet han hittar dem på, innanför dörrar som står ute i ingenstans är riktigt fantasifullt. Gillar verkligen Stephen Kings språk och så klart har översättaren gjort ett strålande jobb. Så bra! Vill nästan läsa nästa bok genast.


Betyg: 5 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar