söndag 26 mars 2023

Döden för oss samman


Titel: Döden för oss samman
Författare: Håkan Mattsson
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2022-05
Antal sidor: 315
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Döden för oss samman av Håkan Mattsson fick jag i brevlådan från förlaget för ett tag sedan. Nu är den utläst.


Bokens första mening: "Det här kommer att gå bra."


Så här står det om handlingen: "Sommaren 2008 försvinner fyraåriga Linnea spårlöst i ett tryggt villaområde. Polisen, grannarna och familjen söker efter henne, men förgäves. Linneas mamma, pappa och storasyster tvingas hantera försvinnandet på sina olika sätt, och familjen slungas in i en destruktiv spiral.
Tolv år senare rymmer storasyster Hannah hemifrån utan förvarning och pappa Mathias dras in i en desperat jakt efter sin enda kvarvarande dotter. Under sökandet efter Hannah upptäcker han ledtrådar till vad som hände Linnea för tolv år sedan. Från ett litet kafé på Kungsholmen, via ett majestätiskt äldreboende, till sektliknande korridorer där man inte drar sig från att utföra vetenskapliga experiment, byggs mysteriet upp. Frågorna hopar sig, och svaren - när de slutligen infinner sig - väcker nya, större frågor.
Är döden verkligen så slutgiltig som vi tror? Mathias hela världsuppfattning utmanas innan han slutligen inser sanningen. Kan det finnas hopp även när man tror att allt hopp är ute?"


Hur var boken: Detta var en väldigt ovanlig spänningsroman och jag kan väl säga att den handlar om döden på ett annorlunda sätt. Är glad att jag fick hem denna bok i brevlådan från förlaget för annars hade jag kanske missat den. Gillar språket och tyckte att storyn var väldigt spännande och ruggig på ett sätt, men samtidigt var temat väldigt intressant. Detta är viss första boken i en ny spänningsserie och jag kommer absolut läsa fler böcker av författaren. Absolut läsvärd.


Betyg: 4 / 5


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar