onsdag 13 april 2016

En drottnings löfte


Titel: En drottnings löfte
Författare: C.W. Gortner
Översättare: Eva Mazetti-Nissen
Bokförlag: EA
Format: Pocket
Tryckt: 2015
Antal sidor: 495
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Vill tacka EA Förlag AB för denna bok!

En drottnings löfte av C.W. Gortner är en historisk roman som utspelar sig under 1400-talets senare del. Berättelsen utspelar sig i Spanien och det handlar om drottning Isabella av Kastilien.

Jag älskar ju att läsa historiska romaner, men Spaniens historia är inget jag läst speciellt mycket av tidigare. Så att ta sig an denna berättelse och följa Isabella ända från barndomen tills hon som vuxen blir drottning i Kastilien, en del av Spanien, var otroligt intressant. Detta var en otroligt intressant och stark kvinna. Hon blev först, tillsammans med sin yngre broder och moder, förvisad från hovet när deras far avled och hennes halvbror Henrik besteg tronen. Vi får sedan följa hur hon får strida först för att få gifta sig med mannen hon vill ha och senare hur hon och maken strider för kronan och för ett enat Spanien.

Det här var otroligt intressant, spännande och gripande läsning. Att bli insatt i en del spansk historia på detta sättet var otroligt trevligt. Berättelsen känns välskriven och författaren verkar ha gjort ordentlig research. Trots ett historiskt ämne så var boken otroligt lättläst och underhållande. Ja jag gillade den här boken riktigt mycket. Eftersom jag nu förstått att Gortner skrivit fler historiska romaner så fick jag verkligen mersmak. 

Baksidestext:  "Ingen trodde jag var ämnad för storhet"
Så börjar den dramatiska berättelsen om Isabella av Kastilien.
   I denna gripande och spännande roman får du följa en av historien mest berömda och kontroversiella drottningar på hennes väg till makt.
   Hon var krigaren som enade ett delat land men stöttade inkvisitionen. Hon var visionären som sände Columbus att upptäcka den Nya Världen - men också en sårbar ung kvinna som i sin kärlek till Ferdinand, prins av Aragonien, fick uppleva både svek och stor passion.
   Från sagopalatsen i Segovia till slagfälten i Granada och ett Sevilla fyllt av intriger, sveps du obönhörligen med i den tumultartade strid som enade landet. Och blir djupt berörd av skörheten och styrkan hos kvinnan som mot alla odds blev drottning Isabella av Kastilien.


Betyg: 4 / 5

Läst i En världsomsegling på 366 dagar

2 kommentarer:

  1. Bra historiska romaner är verkligen härligt att läsa! Och kul att lära sig lite mer om Spaniens historia.

    SvaraRadera
  2. Jag är inte mycket för historiska romaner egentligen men lät lite intressant med Spanien. Inget jag har läst om förut!

    SvaraRadera