tisdag 5 april 2016

Tematrio - Huvudstäder


Lyrans Noblesser har som vanligt tematrio. Denna veckan upprepar hon ett tema från förra året och således så skall vi:

Berätta om tre böcker som utspelar sig i huvudstäder!

1. Börjar med Den förlorade symbolen av Dan Brown. Detta är den tredje boken om symbolforskaren Robert Langdon. I denna bok är det mycket som kretsar kring frimurare och här befinner sig Langdon i USA:s huvudstad Washington DC. Spännande och intressant som alla Dan Browns böcker.

2. Min andra huvudstad blir New Delhi, vilken är Indiens huvudstad. Boken är Dehlis vackraste händer av Mikael Bergstrand. Boken handlar om den svenske medelålders mannen Göran Borg, som av en slump råkar följa med en gammal vän till Indien. Där träffar han den indiske textilexportören Yogi. Yogi kommer att dra med Göran på hiskeliga äventyr i Indiens myllrande storstadsliv. Helt underbar och rolig. 

3. Min tredje huvudstad blir vår egen. Boken blir Stockhokm Octavo av Karen Engelmann. Boken utspelar sig i Stockholm. Året är 1791. Huvudkaraktären Emil kommer att hamna mitt i maktens och politikens intriger och upptäcker att han blivit involverad i intrigerna kring mordplanerna på Gustav III. Jätteintressant!


7 kommentarer:

 1. Jag tyckte också om Delhis vackraste händer.

  SvaraRadera
 2. Har läst Dan Browns bok, de andra två blev man ju nu förstås intresserad av. :)

  SvaraRadera
 3. Ska läsa Da Vinci-koden. Jag älskar deckare och thriller och det är nästan pinsamt att jag inte läst något av Dan Brown. Delhis vackraste händer verkar intressant!

  SvaraRadera
 4. Har läst både Den förlorade symbolen och Delhis vackraste händer, gillade båda. :)

  SvaraRadera
 5. Nej jag har inte läst någon av dem, tänka sig.

  SvaraRadera
 6. Oj, inte läst någon av dessa. Jag gillade den bok jag har läst av Dan Brown, men det har av någon anledning inte blivit fler.

  SvaraRadera
 7. Lite konstigt är det att jag inte ens tänkte på Stockholm :) Dehlis vackraste händer måste jag läsa snart, har sett att den ska komma som TV-serie.

  SvaraRadera