tisdag 19 april 2016

Tematrio - Kungligheter


I veckans tematrio hos Lyrans Noblesser skall vi:

Tipsa om tre böcker som handlar om kungligheter(om det blir för svårt får vi gärna komplettera med statschefer, borgmästare mm.)

1. Börjar med en serie böcker. Det är serien Rosornas krig av Philippa Gregory. Denna serie skildrar Rosornas krig som utspelar sig i England år 1455 - 1485. Detta är ett krig mellan ätterna Lancaster och York, som stred om den engelska tronen. Här skildras några kvinnor. En som blir drottning, en som är mor till en drottning och en som strider för att hennes son skall bli kung. Böckerna heter: Den vita drottningen, Den röda drottningen och Den blå hertiginnan. Mycket trevlig läsning alla tre!

2. Nästa bok bli är Elisabet I: historien om drottningen och hennes förtrogna. I denna bok porträtterar Anne Whitelock en av Englands mest betydande regenter Elisabet I, vilken var enda överlevande barnet till Henrik VIII och Anne Boleyn. Intressant!!

3. Sist men inte minst då tipsar jag om En drottnings löfte av C.W Gortner. Denna bok utspelar sig i Spanien och den skildrar Isabella av Kastilien, drottningen som enade Spanien. Mycket trevlig och intressant läsning!!
9 kommentarer:

 1. Den vita och Den röda drottningen har jag så jag behöver bar den blå så ska jag börja läsa dem. Jag tyckte mycket om En drottnings löfte

  SvaraRadera
 2. Har inte läst någon av böckerna i din trio.

  SvaraRadera
 3. Bra trio! Har läst två på ettan och så trean, de andra har jag att se fram emot :)

  SvaraRadera
 4. Åh, är riktigt sugen på att läsa Den vita drottningen, Den röda drottningen och Den blå hertiginnan. Har tänkt göra det men det har inte blivit av.

  SvaraRadera
 5. Är nyfiken på alla tre. Tack för tipsen :)

  SvaraRadera
 6. Har inte läst någon av dessa. Tack för tips! :)

  SvaraRadera
 7. Rosornas krig har jag tänkt läsa någon gång.

  SvaraRadera
 8. Jag har inte läst någon utav böckerna.. men wow vilka fina omslag dom har!

  SvaraRadera