tisdag 26 april 2016

Tematrio - Parrelationer


Då är det åter dags för tematrio hos Lyrans Noblesser. Denna veckan är temat parrelationer. Vi skall således:

Berätta om tre "starka" romaner som handlar om parrelationer.

Här finns ju en hel del att välja mellan och jag väljer tre väldigt olika böcker/bokserier.

1. Börjar med Karl-Oskar och Kristina från Vilhelm Mobergs fantastiska Utvandrarsvit. I denna serie får vi följa dessa två från Småland till sitt nya hem i Amerika.

2. Så till den jättemysiga romantiska boken Mitt hjärta går på av Christoffer Holst där vi får lära känna Pontus, en kille med bleknade skådespelardrömmar och konditorn Chavve. Båda bor i Stockholm och lär känna varandra via en dejtingapp.

3. Så till sist ytterligare en serie och i detta fall den dystopiska Legendtrilogin av Marie Lu, och här handlar det om June och Day, en tjej och en kille som växt upp i helt olika miljö. Det är först när Junes bror blir mördad som dessa två möts för första gången och detta beroende på att Day är misstänkt för mordet.


11 kommentarer:

 1. Utvandrarsviten är den enda jag läst av böckerna i din trio.

  SvaraRadera
 2. Svar: Jag hålled med. Tycker också att den är fantastisk. Den borde nästan ingå i skolundervisningen. En fantastisk historielektion.

  Av böckerna ovan har jag tyvärr inte läst någon. Utvandrarna är dock ett måste. Förhoppningsvis hinner jag läsa den senare i år. :)

  SvaraRadera
 3. Utvandrarsviten hoppas jag hinna läsa i sommar. Åtminstone den första biten. Jag vill gärna stifta bekantskap med Karl-Oskar och Kristina :)

  SvaraRadera
 4. Utvandrarsviten har jag läst och kan bara hålla med. Mitt hjärta går på köpte jag på bokrean :)

  SvaraRadera
 5. Åh gillade verkligen Mitt hjärta går på! :)

  SvaraRadera
 6. Måste läsa hela Utvandrarserien, bara läst de två första böckerna och det var väldigt längesen. Och Legendtrilogin vill jag läsa.

  SvaraRadera
 7. June och Day var ju ett bra alternativ, annars kommer jag knappt på några!

  SvaraRadera
 8. Utvandrarna var jag själv på vippen att välja in i min trio. Också den enda jag läst av dina tre. Måste nog ta tag i Nybyggarna snart tror jag, behövde dock en paus från Karl-Oskar och Kristina ett tag. ;)

  SvaraRadera
 9. Mitt hjärta går på är ju bara bäst! <3

  SvaraRadera