tisdag 1 augusti 2017

Veckans topplista v. 31 - Crimetime


Nu kör Johannas Deckarhörna igång en ny utmaning som heter Veckans topplista. Första veckans  tema är:

Topp fem deckarförfattare jag vill läsa mer av

Utan inbördes ordning kommer mina fem.

1. Sharon Bolton. Har läst Nu ser du mig, vilken är första boken om London-polisen Lacy Flint. Både storyn och språket gav mersmak.

2. Belinda Bauer. Har läst några böcker av Bauer och gillar hur hon skriver. Vill läsa allt som hon gett ut.

3. Peter May. Har läst Lewis-trilogin och Entry Island och älskar hans språk, berättarstil och miljöerna. Även här vill jag läsa allt han gett ut. Ser fram emot att läsa Coffin road vilken jag hoppas hinna med snart.

4. Ray Celestin. Läste debutromanen Yxmannen, vilken är en historisk kriminalberättelse. Gillade den riktigt mycket och ser fram emot att läsa hans andra bok Mafioso som kommer nu i höst.

5. Lynda La Plante är författaren bakom den brittiska tv-serien Prime suspect(I mördarens spår). Hon har skrivit boken Tennison där vi får stifta bekantskap med Jane Tennison, karaktären från tv-serien. I denna första bok är hon nyutexaminerad polis och hamnar i ett av Londons problemdistrikt. Boken var intressant och välskriven så jag läser gärna fler böcker av henne. Nästa bok i serien kommer faktiskt redan till hösten och heter Dolda mördare. Ser fram emot den.

 

13 kommentarer:

  1. Både Sharon Bolton och Peter May är något så ovanligt som författare som jag är i fas med. Eller ja, jag har ju en kvar av May att läsa :)

    SvaraRadera
  2. Sharon Bolton och Belinda Bauer tillhör mina favoriter. Och jo, Peter May också. Fick just Yxmannen så den ser jag fram mot.

    SvaraRadera
  3. Har också läst första boken om Lacey Flint, blir sugen på att fortsätta läsa serien nu när jag ser ditt svar:)

    SvaraRadera
  4. Jag har också med Lynda La Plante. :) Peter May och Sharon Bolton vill jag läsa fler böcker av.

    SvaraRadera
  5. Blev påmind om att jag har en Belinda Bauer i bokhyllan, har inte läst något av henne. Kanske skall ta tag den.

    SvaraRadera
  6. Peter May är en av mina riktiga favoriter inom denna genre. Trilogin är magiskt bra. Idag är det startdag för Crimetime Gotland. Jag hade gärna varit där. Elly Griffithts ska dit och många andra.
    Bosse både deckare - och Gotlandsälskare

    SvaraRadera
  7. Lynda La Plante för ny för mig men jag skrev direkt på den, den ska jag kika efter på biblioteket då det låter som en bok helt i min smak. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  8. Belinda Bauer är verkligen bra! Jag vill också läsa mer av henne. Jag tycker särskilt mycket om Mörk jord. :)

    SvaraRadera
  9. Ray Celestine är den enda jag läst från din lista. Gillade verkligen Yxmannen. Ser fram emot att läsa mer av honom. Jag har en bok oläst i hyllan av Linda LaPlante.

    SvaraRadera
  10. Bolton, Bauer och May har jag läst. Celestin har jag förstått att jag bör läsa. mycket förtjust i Jane Tennison

    SvaraRadera