torsdag 7 december 2017

Begynnelse


Titel: Begynnelse
Författare: Dan Brown
Översättare: Lena Karlin & Peter Samuelsson
Bokförlag: Albert Bonniers
Format: Inbunden
Utgiven: 2017
Antal sidor: 520
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Då har jag läst Begynnelse, vilken är femte boken i serien om symbolforskaren Robert Langdon. Boken är så klart skriven av Dan Brown.

Så här står det om handlingen:

"Varifrån kommer vi?
Vart är vi på väg?

Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, anländer till Guggenheimmuseet i Bilbao för att närvara vid avslöjandet av en upptäckt som enligt inbjudan kommer att ”förändra vetenskapen för alltid”. Edmond Kirsch, en fyrtioårig miljardär som blivit världskänd för sina hypermoderna tekniska uppfinningar och djärva förutsägelser, var en gång Langdons student. Nu hävdar han att han funnit svaret på två av mänsklighetens mest omdebatterade frågor.

När den spektakulära presentationen inleds inser Langdon att han och de hundratals andra gästerna står inför ett avslöjande som är långt mer kontroversiellt än de kunnat ana. Men plötsligt exploderar den välorkestrerade kvällen i kaos. Tillsammans med museets eleganta chef Ambra Vidal finner Langdon sig vara måltavla för en okänd fiende som inte skyr några medel för att förhindra att Kirschs banbrytande upptäckt når dagens ljus. Tillsammans flyr Langdon och Vidal mot Barcelona för att knäcka det kryptiska lösenordet som skyddar Kirschs hemlighet innan det är för sent. Under den dramatiska jakten tvingas Langdon navigera bland mystiska koder, nedtystade historiska fakta och religiös extremism."


---

Det var otroligt roligt att åter få följa professor Robert Langdon på ett nytt äventyr. Denna gången utspelar sig handlingen i Spanien och den här gången skall en av Langdons tidigare studenter Edmond Kirsch presentera en sensationell upptäckt när allt går väldigt fel. 

Det jag gillar med Browns böcker är att spänning blandas med historia, religion, kultur, vetenskap och teknik. Denna bok var inget undantag. Det är en fartfylld bladvändare och jag tycker att ämnet är oerhört intressant. Gillar även miljöerna. Boken hade varit lika bra men ändå kunnat kortas ned en aning. Till alla som gillar Robert Langdon-serien så rekommenderar jag denna, men kan väl säga att trots att jag gillar den så var den bland de svagare böckerna i serien.


Betyg: 4 / 5
 

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot att få läsa den här, den är på min planering för december :)

    SvaraRadera