tisdag 5 december 2017

Stjärnklart


Titel: Stjärnklart
Författare: Lars Wilderäng
Bokförlag: Ponto Pocket
Format: Pocket
Utgiven: 2015
Antal sidor: 403
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Hade hört en hel del intressant om denna serien av Lars Wilderäng så jag köpte på mig de första två böckerna i pocket. Har även hunnit köpa på mig bok tre innan jag tog tag i att läsa första boken Stjärnklart. Men nu ångrar jag mig inte.

Så här står det om boken:

"Elektronik har inget immunförsvar. Det är något som inte stämmer med de allt fler trasiga telefonerna som har lämnats in för reparation runtom i landet. De är stendöda. Samtidigt börjar en rad oförklarliga händelser i samhället avlösa varandra. Ett fabrikationsfel i bilarnas mikrochips förvandlar snabbt vägarna till bilkyrkogårdar. Tågen drabbas av elfel, hyllorna i affärerna gapar tomma, sommarförkylningarna blir allt segare och strömavbrotten blir en del av den nya vardagen. På Karlsborgs flygplats står elitsoldaten Gustaf Silverbane redo för utlandsinsats när något går fruktansvärt snett och ett eldsken fyller himlen. Survivalisten Filip Stenvik får se sin tidigare hånade hobby förvandlas till blodigt allvar. I den tilltagande ovissheten driver polisen Peter Ragnhell sina redan okonventionella metoder för brottsbekämpning till sin spets. Samtidigt gör programmeraren Anna Ljungberg en upptäckt som hotar att förändra förutsättningarna för allt mänskligt liv på jorden. Eller är det redan för sent? Efter ännu ett strömavbrott förändras allt. Den mörka hösten går in i en stjärnklar vinter där kaos råder och få överlever."

---

Det som lockade när jag började köpa på mig dessa böcker var att det var en dystopi som handlade om hur elektronik slås ut och även det faktum att berättelsen utspelar sig i Sverige. Jag tyckte också att handlingen verkade spännande, och jag kan säga att jag hade inte fel. Det var en otroligt spännande och intressant handling som visar hur människors mörka sidor kommer fram då det krisar. Man får följa flera olika personer under berättelsens gång som alla råkar ut för en hel del spännande och skrämmande saker. Författaren skriver med ett språk som både gör boken till en bladvändare och att handlingen känns jätteintressant. När jag väl börjat läsa den så kunde jag inte sluta. Nu är jag oerhört sugen på att fortsätta serien, men får nog tyvärr läsa några andra böcker emellan.


Betyg: 5 / 5
 

6 kommentarer:

 1. Gillade hur mycket den här boken fick mig att fundera på hur jag skulle reagerat (familjen vid kärnkraftverket ligger nära till hands...)

  SvaraRadera
 2. Har hört mycket positivt om hans böcker, men genren är inte riktigt nånting för mig.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst något av författaren men det låter spännande!

  SvaraRadera
 4. Jag läste första delen och tyckte den var skitbra men ändå fortsatte jag aldrig

  SvaraRadera
 5. En fängslande bok som väcker tankar. Tyckte mycket om denna trilogi.

  SvaraRadera
 6. Den här ska jag ju faktiskt läsa i år :)

  SvaraRadera