tisdag 12 december 2017

Midnatt


Titel: Midnatt
Serie: Warriors: Den nya profetian
Författare: Erin Hunter
Översättare: Lena Olsson
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Kartonnage
Utgiven: 2017
Antal sidor: 340
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Bokfabriken för boken!

Läste ut Midnatt av Erin Hunter härom dagen. Detta är en bok i Warriors-serien. Vi har nu hunnit fram till första boken i andra sviten som kallas Den nya profetian.

Så här står det om handlingen:

"Mörker, luft, vatten och himmel kommer att stråla samman. Ingenting kommer att bli som förr.

I många månar har det varit lugnt i skogen. Men så, i en dröm nås Åskklanskrigaren Törnklo av en profetia från Stjärnklanen. Ett hot närmar sig och Törnklo är utvald att rädda sin klan. Runt om i skogen slår samma natt tre andra katter upp ögonen. De fyra utvalda har vaknat.

En ny generation krigarkatter vågar sig ut på en resa som inte ens klanernas ledare känner till. En resa som kräver största tänkbara mod."


---

I Midnatt är vi tillbaka i samma värld, i skogen, med de fyra kattklanerna. I denna bok, som är den första i Den nya profetian, så får vi följa några yngre katter från de fyra klanerna. Dessa kommer att ge sig ut på ett svindlande äventyr för att hjälpa alla katterna i skogen. Det var oerhört trevligt att lära känna dessa kattkaraktärer. Men det var även trevligt att återse några av de äldre katterna som vi lärt känna i den första sviten.

Som vanligt så är boken trevligt skriven. Det är humor och spänning och det är som vanligt oerhört fantasifullt och trevligt. Tycker så mycket om denna serien och nu längtar jag efter nästa bok.


Betyg:  4,5 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar