torsdag 21 december 2017

Hett i hyllan #123


Ja då var det åter dags för lite Hett i hyllan. Det är Bokföring enligt Monika som håller i detta varje torsdag. Här skall vi plocka fram och damma av de där böckerna som stått i eviga tider i bokhyllan.

Veckans bok är Två soldater av Roslund & Hellström. Köpte denna ett litet tag efter att den kommit i pocketformat och sedan har den som många andra böcker bara blivit stående. 

Så här står det om handlingen:

"Leon och Gabriel. Redan som nioåringar gömde de vapen i sina elevskåp och kapslar med amfetamin under frysdisken på Konsum, tog vilka risker som helst för längtan efter att en dag få höra till. Tio år senare skriver Leon från fängelsecellen på Aspsås brevet till Gabriel, kärlek älskade bror, den ende han litar på. Brevet är början på den plan som med aggressivitet, våld, död ska föra dem allra högst upp på den där snutväggen. Gabriel väntar på andra sidan men är inte längre själv, han har Wanda. Och det starka band som funnits mellan Leon och Gabriel riskerar för första gången att brytas. När Leon och två andra gängmedlemmar rymmer från fängelset börjar jakten och kriminalkommissarie Ewert Grens förs hastigt många år tillbaka när han söker en mördare som Grens vet mer om än vad han själv skulle önska." 


3 kommentarer:

  1. Har läst andra böcker av de författarna men inte den här.

    SvaraRadera
  2. Det var med den här boken som de började skriva väldigt långt och väldigt annorlunda. Tycker jag. När jag väl hade vant mig vid språkhanteringen så gillade jag den :)

    SvaraRadera
  3. Jag gillade den verkligen. Tror att många blir avskräckta för att den är så tjock men börjar man bara läsa så blir man fast

    SvaraRadera