lördag 2 december 2017

Grace


Titel: Grace
Författare: Anthony Doerr
Översättare: Manni Kössler
Bokförlag: Bookmark
Format: Inbunden
Utgiven: 2017
Antal sidor: 467
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Bookmark Förlag för boken!

Hade tidigare läst Ljuset vi inte ser av författaren Anthony Doerr, en bok som jag tyckte oerhört mycket om. När jag hörde att hans debutroman Grace skulle komma i svensk översättning så ville jag så klart läsa den också, och nu är det gjort.

Så här står det om handlingen:

"Meteorologen David Winkler drömmer sanndrömmar. En natt ser han hur han kommer att möta kvinnan i sitt liv och kort därefter slår det in. Men lyckan är kort. Efter att dottern Grace föds får David en föraning om att han bär skuld till att hon drunknar i en översvämning.

När ett ihållande regn hotar deras hem flyr han landet i förhoppningen att rädda dottern.

Först tjugofem år senare vågar han sig tillbaka. Men utan ett enda livstecken från frun eller dottern vet han inte om han kommer att finna någon av dem i livet."


---

Detta är en otroligt fin berättelse om kärlek, vänskap, uppbrott, saknad och framför allt rädsla. Språket är så otroligt vackert och poetiskt så det är en njutning att läsa berättelsen. Inslagen av vetenskap och forskning som dyker upp i berättelsen gör den i mina ögon än mer intressant. Det finns egentligen bara en sak som stör mig i boken och det är huvudkaraktären David. Han tar alldeles för lång tid på sig att göra det som är viktigt för honom och han borde berätta för folks vad han upplever istället för att tiga och bli betraktad som galen och hysterisk. Men trots det en bok som jag varmt rekommenderar.


Betyg: 4,5 / 5

3 kommentarer:

  1. Låter spännande och annorlunda, blir klart nyfiken på denna.

    SvaraRadera
  2. Den här är jag lite nyfiken på. Tänkt att jag ska läsa eller lyssna på båda böckerna någon gång....    SvaraRadera
  3. Jag var inte jätteförtjust precis i den här boken.

    SvaraRadera