lördag 16 juni 2018

Bokhandeln på Riverside Drive


Titel: Bokhandeln på Riverside Drive
Författare: Frida Skybäck
Bokförlag: LB Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2018-03
Antal sidor: 444
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till LB Förlag för boken!

Har tidigare läst första boken i Frida Skybäcks serie om Systrarna Stjernfors och jag gillar hennes sätt att skriva. När jag såg att hon skrivit Bokhandeln på Riverside Drive - en bok som handlar om böcker - så ville jag så klart läsa den.

Så här står det om handlingen:

"Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon får ett oväntat besked, hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel.

Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram. Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?"


---

Detta var verkligen en jättemysig bok. Handlingen växlar mellan nutid då Charlotte åker till London för att kika på huset med bokhandeln som hennes okända moster testamenterat till henne. Sedan får vi följa Charlottes mamma och moster då de kommer till England på 1980-talet. Båda dessa handlingar är så intressanta på olika sätt. Londonmiljöerna är mysiga och för att inte tala om atmosfären i den gamla bokhandeln, där bokhyllorna går ända upp till taket och där massor av böcker gömmer sig i alla vrår. Älskar hur det talas så varmt om böcker och läsning i hela boken, och det nämns massor med boktitlar som man känner igen, både gamla och nya. Gillar även karaktärerna jättemycket. De flesta av dem är väldigt udda personer. Boken innehåller kärlek och vänskap, men det finns även lite ledsamheter. Verkligen en perfekt blandning. Det enda lilla negativa är väl att vissa saker är lite för förutsägbara, men annars en riktigt mysig läsning.


Betyg: 4,5 / 5
 

3 kommentarer: