lördag 30 juni 2018

Den engelska flickan


Titel: Den engelska flickan
Författare: Katherine Webb
Översättare: Annika Sundberg
Bokförlag: Historiska Media
Format: Inbunden
Utgiven: 2018-03
Antal sidor: 471
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Historiska Media för boken!

Har läst några böcker tidigare av Katherine Webb och har gillat alla jättemycket, så det kändes självklart att även läsa Den engelska flickan.

Så här står det om handlingen:

"I Den engelska flickan möter vi den nyblivna arkeologen Joan som äntligen har fått sin barndomsdröm uppfylld. Tillsammans med sin fästman beger hon sig år 1958 från England till staden Muskat i Oman för att gräva efter antika skatter.

Men i Oman står tiden stilla, landet är hänsynslöst och på randen till våldsamma omstörtningar, och Joan lyckas inte få tillstånd att gräva. Besvikelsen hotar att ta överhanden, men då Joan möter den legendariska upptäcktsresanden Maude Vickery glömmer hon bort motgången. Mötet mellan de båda kvinnorna förändrar allt ..."


---

Som med Webbs tidigare böcker så gillar jag språket. Hon skriver så vackert, målande och detaljerat. Hennes språk skapar bilder i alla fall i mitt huvud. Sedan gillar jag storyn. Det känns som en blandning mellan sagoberättelser och äventyr. Boken hoppar i tiden. Stundvis befinner vi oss under 1958 så den unga engelskan Joan kommit till Oman och där träffar den legendariska upptäcktsresanden Maude. Joan är här involverad i en hel del spännande saker och lite äventyr. Andra stunder så är det slutet på 1800-talet och början på 1900-talet då vi får följa Maud Vickery då hon var ung och åker ut på sina upptäcktsresor. Tycker om att storyn berättas ur dessa starka och annorlunda kvinnors synvinkel. Hade jag inte känt att boken kändes lite väl långsam stundvis så hade den varit perfekt. Men riktigt läsvärd trots allt. Kan rekommendera både denna och andra böcker av författarinnan.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar