torsdag 7 juni 2018

Hett i hyllan #147


Eftersom det är torsdag så tänker jag delta i Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Här skall vi ta fram någon bok som stått i all evighet och samlat damm i våra bokhyllor.

Veckans bok heter Offerbålet och är skriven av Allan Frewin Jones. Det är en liten tunn ungdomsbok som jag tror är skriven 1999. Boken jag har är tryckt 2002. Jag skulle tro att jag hittade denna på Myrorna för många år sedan och sedan dess har den stått. Har egentligen inte en susning om varför jag egentligen köpte den och än mindre varför jag behållit den. 

Så här står det om handlingen:

"Darryl Pepper såg på de fyra besökarna med en egendomlig glimt i ögonen. Många sa att han helt mist förståndet och kanske hade de rätt. Ändå hade Frankie och hennes vänner bestämt sig för att besöka honom.
- Ett skolarbete om första maj-firandet? Sa Darryl. Hmm, ni måste gå mycket långt tillbaka i tiden, om ni ska förstå alla hedniska seder och bruk som förknippas med den högtiden. Till exempel sedvänjan att offra både människor och djur för att blidka gudarna
- Och när slutade man med det? undrade Frankie.
Darryl smålog.
- Vem har sagt att man har slutat?"4 kommentarer:

  1. Den känner jag inte till, men ungdomsböcker brukar ju vara snabblästa :)

    SvaraRadera
  2. Känner inte till den boken!

    SvaraRadera
  3. Känner faktiskt igen boken men har inte läst. Låter som min typ av bok.

    SvaraRadera