torsdag 21 juni 2018

Hett i hyllan #149


Torsdag igen och snart midsommarhelg. Idag är det som vanligt dags för Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Där skall vi visa upp någon bok som stått i bokhyllan och samlat damm i eviga tider.

Veckans bok är Nattspinnare av Lucretia Grindle. Kom faktiskt inte ens ihåg att jag köpt den. Boken är i pocketformat och denna är utgiven 2004. Har inte en susning när eller var jag köpt den, men det var säkert i någon reahylla någonstans för flera år sedan.

Handling:

"När Susannah och hennes tvillingsyster Marina var små lekte de »nattspinnare«- de kommunicerade ordlöst, hemligt med varandra. Det var en både stark och kvävande gemenskap. Nu är Marina död. Det har gått ett år sedan hon brutalt knivmördades och brottet är fortfarande ouppklarat, men en sak vet man: förövaren var någon hon kände. Susannah bor nu långt ifrån sin barndoms trakter nere i Södern. Så inträffar en rad oförklarliga händelser: telefonen ringer nattetid, hon tycker sig höra någon nynna en sång från hennes barndom, någon försöker skrämma henne nere i tvättstugan... Håller hon på att bli tokig? Försöker Marina meddela sig från andra sidan graven?"2 kommentarer:

  1. Den låter ju spännande i alla fall :)

    SvaraRadera
  2. Känner inte till den men den låter spännande!

    SvaraRadera