tisdag 30 oktober 2018

De ursprungliga


Titel: De ursprungliga
Serie: De fem elementen #1
Författare: Cecilia Larsson Kostenius
Bokförlag: Visto Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2017-10
Antal sidor: 278
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Visto Förlag för boken!

Fick hem två böcker i serien De fem elementen för ett bra tag sedan. De ursprungliga är första boken i den serien och det är Cecilia Larsson Kostenius som skrivit den. Detta är en fantasy för åldersgrupp 12 - 15 år.

Så här står det om handlingen:

"Tretton år har gått sedan virusgudinnans pest skördade många människoliv. Den unge Odal har sedan dess levt ett undangömt, inrutat liv i klostret i Dalen. Där har han tränats inför hämnden. När så en kallelse kommer från den mystiske Eldkungen förändras allt. Kriget är nära förestående och världen hotas av död och undergång. Odal lämnar sin trygga tillvaro för att ansluta sig till kungens armé. Elementens olika människoraser måste nu lära sig att samarbeta för att ha någon möjlighet att kunna överleva kriget. Jordens barn Odal förs samman med luftens barn Svala, vattnets barn Pål och eldens barn Regina i kampen mot det femte elementet virus. Tillsammans ställs de inför det faktum att till och med deras gudinnor svävar i fara."

---

I den här berättelsen samlas människoraser från de olika elementen för att tränas till att bekämpa ondska som hotar att ta över världen. Det var en spännande berättelse som jag tyckte riktigt mycket om, men det märktes så klart att boken riktar sig till en yngre åldersgrupp. Tror kanske någon som är yngre har bättre utbyte av den. Men jag kände ändå att boken var tillräckligt intressant för att jag skall vara nyfiken på fortsättningen. Fastnade för vissa karaktären och gillar upplägget. På slutet så började det hända saker så fortsättningen kan säkert bli spännande.


Betyg: 3,5 / 5
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar