söndag 28 oktober 2018

En smakbit på söndag - Bravelands: Splittrad flock


Nu när det är söndag så är det dags att dela med sig en smakbit ur boken man för närvarande läser. Det gör vi hos Flukten fra virkeligheten.

Min smakbit denna veckan kommer från Bravelands: Sprittrad flock av Erin Hunter. Det är en bok för åldersgrupp 9 - 12 år. Den är verkligen jättemysig och boken handlar om flera olika djur på savannen i Bravelands bla. det unga lejonet Orädd. Så här låter smakbiten:

"Den kusliga dimman som vilat över vattenhålet hade skingrat sig och morgonsolen glittrade på den lätt krusiga vattenytan. Bredvid Himmel travade en familj vårtsvin ner mot vattenkanten och skriade och grymtade av lycka när de doppade sina nosar och betar för att dricka. Måne plågade dem genom att blåsa damm på deras bakar och rycka i deras korta svansar, men trots att Himmel skulle passa honom kunde hon knappt fokusera på något annat än Stora modern. En kall känsla av fruktan fyllde hennes kropp. Jag vill inte vara här! Ingen av oss borde vara det!"6 kommentarer:

 1. Jag kunde köpa den för det fina omslaget.

  SvaraRadera
 2. Det är nästan så man önskar man vore barn igen, en ursöt omslagsbild och en härlig berättelse om vilda djur! För mig var det mest Kittyböckerna och Anne på Grönkulla när jag var barn. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 3. Jag önskar så att den här typen av böcker fanns när jag växte upp. Men, men, det gick ju bra ändå :)

  SvaraRadera
 4. Det finns så mycket fina barnböcker, det här ser ut att vara en sån. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera