söndag 14 oktober 2018

En smakbit på söndag - DET


Kom på så här på söndagskvällen att det var dags för en smakbit ur boken jag för närvarande läser. Detta delar vi med oss av hos den norska bloggen Flukten fra Virkeligheten.

Just nu håller jag på att läsa två böcker. Den ena av dem är DET av Stephen King. Denna bok läser jag tillsammans med ett gäng andra på Instagram. Hade halkat efter jättemycket men har börjat hinna ikapp och smakbiten kommer från sidan 775:

"Den förste som kommer är Bill. Han sätter sig i en av öronlappsfåtöljerna alldeles innanför entrén till läsesalen  och ser på medan Mick expedierar bibliotekets sista låntagare för kvällen - en gammal dam med någon skräckroman i pocket, en man med en tjock volym om inbördeskrigets historia och en mager grabb som väntar på att få låna hem en roman med en sjudagarsetikett på plastomslagets ena övre hörn. Bill konstaterar utan vare sig förvåning eller någon intuitiv känsla av att allt hänger ihop, att boken är hans egen senaste roman. Han är bortom all förvåning nu, tänker han, och vad sammanträffanden angår, så byggde de på en fiktiv verklighet som nu ändå har avslöjat sig som bara en dröm och ingenting annat."6 kommentarer:

 1. Läste den för evigheter sedan, när den kom och har sett båda filmatiseringarna också :)

  SvaraRadera
 2. tack för smakbiten, King väntar i bokhyllan

  SvaraRadera
 3. Jag måste ta och läsa något av King! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. har inte läst mycket av SK. men jag har sett några filmer. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Jeg leste The Dark Tower for en tid tilbake og likte den serien godt! Denne har jeg ikke lest, men kunne tenke meg å se filmen :)

  SvaraRadera
 6. Läst en hel del av King, däribland Det, men det var länge sen jag läste den. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera