torsdag 4 oktober 2018

Hett i hyllan #164


Då var det torsdag igen. Veckorna rusar verkligen iväg. Torsdag innebär Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Där skall vi visa upp någon bok som har stått och samlat damm i eviga tider i våra bokhyllor.

Min bok för veckan är Kabinettets hemlighet av Martin Widmark. Det är en bok för Unga Vuxna som kom ut i pocket 2012. Detta är ytterligare en av böckerna som jag hittade i en reakorg på EKO för flera år sedan.

Så här står det om handlingen:

"Magiska tidsresor från 1700-talets Sverige till antikens Rom.
Io lever i slutet av 1700-talet i Linköping. Han är lärling hos en boktryckare men också ovanligt duktig på att teckna. En dag kallar domprost Samuel Älf på honom. Io får i uppdrag av den döende domprosten att teckna av föremålen ett kuriosakabinett som finns i ett tornrum i domkyrkan. Hos domprosten bor Clara, en ung kvinna med ett mystiskt förflutet.
Vem är hon som aldrig visar sig? De märkliga föremålen i kuriosasamlingen tar med Io på magiska tidsresor ända till romartiden. Efterhand förstår Io att föremålen är ledtrådar och vägvisare och resorna genom tidsbrunnen är vägen han måste färdas för att finna svar på Claras frågor."
5 kommentarer:

 1. Känner inte till den boken men den låter intressant!

  SvaraRadera
 2. Den kände jag inte till - känns som jag ofta säger det om böckerna i Hett i hyllan!

  SvaraRadera
 3. Jag trodde han bara skrev barnböcker.

  SvaraRadera
 4. Känner igen författarnamnet, men har inte läst något av honom.

  SvaraRadera