torsdag 25 oktober 2018

Hett i hyllan #167


Ja då är det åter torsdag och dags för Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Där skall vi plocka fram någon bok som stått och samlat damm i eviga tider i bokhyllan.

Veckans bok hos mig blir Guldburen av Sanna Ehdin Anandala. Detta är en av alla böcker som jag köpt antingen på Myrorna eller i en reakorg på EKO för några år sedan. Boken är i pocket och gavs ut 2014.

Så här står det om handlingen:

"Under en semestervecka i den trendiga sommarstaden Båstad träffar journalisten Cora den etablerade finansmannen Richard. Det slår genast gnistor om paret och de inleder ett passionerat och lekfullt förhållande. Relationen bygger på en överenskommelse som tar dem ut på erotiska äventyr där Cora utforskar sina gränser.

Allt börjar lovande men med tiden dras hon in i en allt större destruktivitet. Richards personlighet och starka dragningskraft gör det svårare för henne att skilja hans behov från hennes. Hon överskrider sina gränser och tappar till slut bort sig själv.

Det är ett svindlande men riskabelt kärleksäventyr som tar huvudpersonen ut på yttersta grenen och slutligen tvingar henne att göra sitt livs viktigaste val. Bakom den vackra ytan och det som hon trodde var den sanna kärleken finns ett bråddjupt mörker som döljer starka krafter inom dem båda.
Guldburen är en samtidsroman om brännande ämnen som sexberoende (addiction), narcissism och medberoende. Boken tar med läsaren till en rad spännande platser och upplevelser när den rör sig mellan Båstad, Stockholm, Berlin, Paris, Köpenhamn och St Barths i Västindien.
En del i Guldburen är givetvis hämtat ut egen erfarenhet och livets prövningar. Som Sanna säger:
Att säga ja till livet är att våga ge sig in i det okända, och oavsett vad som händer använda det för att växa som människa. Även om det gör ont ibland. Se det som en lektion i ökad kärlek!"
4 kommentarer:

 1. Den känner jag inte till men skulle kunna tänka mig att läsa.

  SvaraRadera
 2. Hm. Först tänkte jag det var romance, men sen kändes det som något annat. Inte en bok för mig tror jag.

  SvaraRadera
 3. Aldrig hört talas om varken bok eller författare.

  SvaraRadera
 4. Det är fantastiskt så många böcker det finns, som man aldrig har hört talas om.

  SvaraRadera