onsdag 31 oktober 2018

Splittrad flock


Titel: Splittrad flock
Serie: Bravelands #1
Författare: Erin Hunter
Översättare: Elin Rosén
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Kartonnage
Utgiven: 2018-06
Antal sidor: 343
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Bokfabriken för boken!

Jag har ju läst alla böcker som hittills har getts ut i Erin Hunters Warriors-serie och gillar dem jättemycket. När jag fick förfrågan om att prova Splittrad flock som är första boken i serien Bravelands av samma författarkollektiv så tackade jag så klar jag. Jag kände på mig att den skulle vara lika mysig som de andra och jag hade så klart rätt. Denna serie handlar också om djur, men denna gången är det savannens djur som gäller.

Så här står det om boken:

"Förlagd till en ny episk värld, berättad ur tre olika djurs perspektiv, skapar Erin Hunter med Bravelands än en gång magi. Unga läsare har fullkomligt slukat Warriors-serien och står här inför ny, spännande läsning om vänskap, relationer, tapperhet och maktgalenskap. Välkommen in i vildmarken.
Hör du vrålen från Bravelands?
Så länge de kan minnas har en enda regel varit självklar för djuren på savannen: döda endast för att överleva. Men när en flocklös lejonhanne bryter överenskommelsen för att erövra Ädelflocken bryts den känsliga balansen och ingenting blir längre som det har varit.
Lejonflocken splittras och på ett otroligt sätt blir den före detta ledarens yngsta unge, Orädd, adopterad av en babianflock. Kommer Orädd någonsin att passa in bland babianerna? Och vad betyder den siande elefanten Himmels illavarslande vision för savannens framtid?
Savannens räddning ligger i tassarna på tre unga hjältar: ett lejon, en babian och en elefant."

---

Nu när jag läst färdigt denna bok så kan jag inte säga annat än att jag älskar det här också lika mycket som Warriors. Här är det den utstötta lejonungen Orädd, ett gäng babianer och ett ungt lejon som det är mest fokus på. Det förekommer så klart massor med andra djur också, för det är ju på savannen vi befinner oss. Djuren är så otroligt klockrent gestaltade och miljöerna känns så fina. Helheten är roligt, spännande, mysig och fullständigt fantastisk. Det här är också en bokserie för åldersgrupp 9 - 12, men som vuxen skall man inte dra sig för att läsa böckerna, för jag lovar, ni kommer att gilla det.


Betyg: 4,5 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar