lördag 15 december 2018

Skuggornas drottning


Titel: Skuggornas drottning
Serie: Glastronen #4
Författare: Sarah J. Maas
Översättare: Lottie Eriksson
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2018-09
Antal sidor: 683
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Har nyss läst ut Skuggornas drottning av Sarah J. Maas, vilket är fjärde boken i Glastronen-serien. Som vanligt så levererade Maas även i denna bok och naturligtvis så har även översättaren gjort ett strålande jobb. Fick först den här boken som e-bok från förlaget, men insåg att jag ville ha boken i inbundet eftersom jag har de övriga böckerna i bokhyllan, så jag köpte den i alla fall. Tack ändå till Modernista.

Så här står det om handlingen:

"Alla som Celaena Sardhien älskar har tagits ifrån henne. Men till sist har hon återvänt till imperiet för att hämnas, för att rädda hennes en gång så storslagna kungadöme, och för att möta sina egna demoner. Hon har förlikats med sin identitet som Aelin Galathynius, drottning av Terrasen. Men innan hon kan återta tronen, måste hon slåss. Hon tänker kämpa för sin kusin, krigaren som är beredd att dö för henne. För sin vän, den unge man som är inspärrad i ett fasansfullt fängelse. Och hon kommer att kämpa för sitt folk, som förslavats av kungen och som väntar på den förlorade drottningens återkomst."

---

Åh så roligt det var att återkomma till Maas värld i fjärde delen i Glastronen-serien. Älskar först och främst språket i böckerna. Världsbygget är riktigt fantastiskt och jag gillar många av karaktärerna och tycker att de utvecklats positivt allt eftersom serien fortskrider. Älskar att det är både fefolk, människor, häxor och demoner i en salig blandning i serien. I denna boken börjar intrigerna klarna och det är spännande och dramatiskt. Redan i förra boken så fick vi bekanta  oss med häxorna som spelar en roll i kommande konflikter och kände även i denna bok att jag tyckte så mycket om kapitlen som handlade om dem. Trots att boken är ganska lång med sina 683 sidor så blev jag inte uttråkad en enda gång. Den här boken var så spännande, intressant och mörk och det gillade jag. Verkligen läsvärd serie.


Betyg: 4,5 / 5

1 kommentar: