söndag 20 januari 2019

Asätarna i Kungsträdgården


Titel: Asätarna i Kungsträdgården
Serie: Hatet #2

Författare: Magnus Jonsson
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2017
Antal sidor: 379
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack Modernista för boken!

Fick Asätarna i Kungsträdgården av Magnus Jonsson skickad till mig för drygt ett år sedan och den har tyvärr blivit liggande i bokhyllan sedan dess. Men nu är den äntligen läst. Detta är andra boken i författarens Hatet-trilogi.

Så här börjar boken:

"Adolf Bergsjö såg sig omkring. Han kände vagt igen sig. De mjuka konturerna omkring honom lystes upp av det svaga skenet från en ensam gatlampa."

Så här står det om handlingen:

"En eftermiddag i november utsätts SEB i Kungsträdgården för ett våldsamt angrepp. Krypskyttar beskjuter bankentrén och dödar flera av de anställda. Kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson tillkallas. De misstänker att Sverige drabbats av ännu en terroristattack, bara månader efter dådet på Drottninggatan. Men trots en massiv insats slinker förövarna igenom polisens nät och verkar ha lämnat landet. Under utredningen framkommer det att samtliga offer arbetade på samma avdelning på banken. Men varför blev de dödade och av vem? Polisen anlitar den unga KTH-doktoranden, krypteringsexperten och tidigare AFA-medlemmen Linn Ståhl för att analysera offrens datorer. Det visar sig att det är många som haft något att dölja. Linn inser att de högerextremister som tidigare angripit henne kan vara inblandade igen, och genomför en egen parallellutredning för att få svar på sina misstankar. Ju mer hon gräver, desto tydligare blir det att hennes gamla fiender är tillbaka. Och att de är ute efter henne..."

---

Tycker att detta var en spännande fortsättning på denna trilogi. Med tanke på hur verkligheten ser ut i Sverige och i världen idag så var det intressant att storyn har terroristanknytning. Vi får även i denna del följa samma poliser och även krypteringsexperten Linn Ståhl. Persongalleriet är i det stora hela intressant, men ibland ifrågasätter jag deras val. Sedan känns inte allt riktigt trovärdigt. Känner tyvärr att första boken var aningen bättre än denna. Men tycker ändå att den är tillräckligt spännande för att vilja läsa nästa del i serien när den kommer.


Betyg: 3,5 / 5

Läst i Hyllvärmare 2019 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar