måndag 28 januari 2019

På andra sidan väggen


Titel: På andra sidan väggen
Författare: Shari Lapena
Översättare: Lena Karlin
Bokförlag: Louise Bäckelin Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2016-09
Antal sidor: 268
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack LB Förlag!

På andra sidan väggen av Shari Lapena är ytterligare en bok som jag fick som en överraskning i brevlådan för ganska länge sedan. Som flera andra så har den också blivit liggande eftersom livet kommit emellan. Men nu försöker jag läsa ikapp så mycket som möjligt. Det här är en kriminalroman och det är författarens debutbok.

Så här står det om handlingen:

Anne och Marco Conti är ett par som tycks ha allt: ett kärleksfullt förhållande, ett vackert hem och en underbar bebis, Cora.
Nu säger deras granne att hon inte vill ha med deras sex månader gamla dotter på sin middagsbjudning. Inget personligt, hon står bara inte ut med gråten. Marco säger att det är okej. De bor ju trots allt bara i huset bredvid. De kommer att ha babyalarmet med sig och turas om att gå hem en gång i halvtimmen.
När Anne tittade till Cora för bara en stund sedan sov barnet djupt. Men nu, efter att hon rusat upp för trapporna i deras dödligt tysta hus, besannas hennes djupaste rädsla. Cora är borta!
Anne och Marco har aldrig tidigare behövt ringa polisen. Men nu är polisen i deras hem, i deras liv. Och vem vet vad de kommer att upptäcka där?


---

Det här var en bok som gjorde mig uppslukad redan från första sidan. Redan under första kapitlen så kände jag att jag sympatiserade med vissa karaktärer och tyckte mer illa om andra och denna känsla hängde med boken ut. De enda jag egentligen gillade ordentligt var Anne och hennes mamma, resten var ganska osympatiska och själviska.
   Handlingen var rapp, det hände saker hela tiden. Man fick följa utredningen och också följa med i Anne, Marco och kommissariens tankar vilket tog det hela lite på djupet. Att boken handlar om ett försvunnet barn gör den otroligt gripande. De korta kapitlen bidrog till att boken var snabbläst och jag tyckte att den var så spännande så jag kunde inte släppa den ifrån mig. Visst var vissa saker lite förutsägbara, men jag gillade verkligen boken jättemycket.


Betyg: 5 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar