söndag 20 januari 2019

En röd liten fågel i juletid


Titel: En röd liten fågel i juletid
Författare: Fannie Flagg
Översättare: Gunilla Holm
Bokförlag: Månpocket
Format: Pocket
Utgiven: 2017
Antal sidor: 275
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus

En röd liten fågel i juletid av Fannie Flagg var den sista av de juliga böcker som jag plockat fram för att läsa under helgerna. Det hann bli nytt år innan den blev utläst, men vad gör det.

Så här står det om handlingen:

"Det är november och snöstorm i Chicago när den medelålders Oswald Campbell får veta av sin läkare att han har högst några månader kvar att leva. Oswald är sjukpensionär, bor på ett ungkarlshotell och som enda anhörig finns exfrun. Läkaren föreslår att han ska söka sig till ett varmare klimat och sköta om sig. Av en tillfällighet får han telefonkontakt med en kvinna i den lilla sömniga staden Lost River i Alabama och hon ordnar inackordering åt honom hos en granne. Oswald tas till sin förvåning emot med stor entusiasm, inte minst av alla de änkor och ogifta damer som raskt börjar uppvakta honom. Visserligen är han inte den Romeo de sett fram emot, men de tar honom ändå under sina vingars skugga. Oswald börjar njuta av livet. När julen kommer inträffar något så häpnadsväckande att de som är med aldrig kommer att glömma det. Och i centrum finns en liten flicka och en röd fågel ..."

---

Det här var en trevlig berättelse som utspelar sig i en liten stad i Alabama dit huvudkaraktären Oswald kommer från Chicago för att kurera sig i en lite lugnare miljö. Gillade boken från första stund. Karaktärerna var trevliga och det jag gillade mest var de otroliga miljöbeskrivningarna. Jag kunde nästan känna dofter och höra ljud. Jag som förväntat mig en halvdan bok fick en bättre läsupplevelse än jag förväntat mig.


Betyg: 4 / 5

Läst i Hyllvärmare 2019 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar