fredag 18 januari 2019

Bokbloggsjerka 18 - 21 januari 2019


Nu är det helg igen och det är dags att vara med i Bokbloggjerkan som Annikas litteratur och kulturblogg håller i. Veckans fråga lyder:

Vilken är den bästa barnboken/ungdomsboken som någonsin skrivits? (Tänk på din barndom om du inte läser denna genre idag, eller var och vinkla frågan som du vill för att kunna besvara den).

Det jag tänker utgå ifrån är barn-/ungdomsböcker som jag gillat jättemycket. Om det är det bästa i genren som skrivits vet jag inte, men det har varit det bästa för mig.

När jag var barn så var böckerna om Pippi Långstrump av Astrid Lindgren det absolut bästa jag visste. Karaktärerna är ju mysiga och jag älskade alla tokigheter som Pippi hittade på.


Några år senare när jag kommit in i tonåren så var det absolut Kitty-böckerna av Carolyn Keene som var mina favoriter. Det var lite lagom spännande mysterier som man fick följa i dessa böcker.


Har nu på senare år börjat läsa lite barn och ungdomsböcker igen och jag har hittat mig en serie som jag verkligen älskar. Det är Warriors-serien av författarkollektivet Erin Hunter. Så otroligt läsvärd serie med fantastiska kattkaraktärer.


9 kommentarer:

 1. jag läste inte Kitty-böcker som barn, utan finska Tiina-böcker.

  SvaraRadera
 2. Jag gillade också Pippi! Läser aldrig barnböcker i vuxenålder och extremt sällan ungdomsböcker. Det gjorde att mitt svar blev väldigt svävande.

  SvaraRadera
 3. Jag identifierade mig lite med Pippi när jag var liten. Trots att jag inte var så stark och inte heller hade en kappsäck full av pengar. Men varken Pippi eller jag ville ordna in oss i ledet :)

  SvaraRadera
 4. Pippi och Kitty böckerna var favoriter i uppväxten!

  SvaraRadera
 5. Warriors är jag faktiskt väldigt nyfiken på!

  SvaraRadera
 6. Vilket vackert omslag på Warriorsboken.

  SvaraRadera
 7. Både Pippi och Kitty läste jag. Förstås!

  SvaraRadera
 8. Kitty läste jag aldrig, konstigt eftersom jag läser så mycket deckare nu.

  SvaraRadera
 9. Kitty är mina första läsminnen. Warriors är jag jättesugen på!

  SvaraRadera