måndag 28 januari 2019

Kungen som gick in i dimman


Titel: Kungen som gick in i dimman
Serie: Trevor och farfar #1
Författare: Robbe Eriksson
Illustratör: Marcus Körling
Bokförlag: Scabetti Books
Format: Inbunden
Utgiven: 2017-08
Antal sidor: 95
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack Skabetti Books för en trevlig bok!

Kungen som gick in i dimman av Robbe Eriksson är en bok för åldersgrupp 6 - 9 år. Det är första boken i serien om Trevor & farfar. Illustrationerna är gjorda av Marcus Körling. Trevor är 7 år och har en lite ovanlig familj och en farfar som hittar på hyss och berättar massor med intressanta saker för Trevor.

Så här står det om handlingen:

"Kungen som gick in i dimman är den första boken i serien, där farfar berättar om kung Gustav II Adolf och slaget vid Lützen för den nyfikne, men busige Trevor. Han tar med sig Trevor till både Livrustkammaren och Vasamuseet för att han skall få lära sig mer. Boken berättar också lite om diabetes och hur det fungerar att ha en sådan sjukdom."

---

Jag läste ju tredje boken i serien innan jag läste denna så jag visste redan var det var för typ av barnbok. Det är en härlig berättelse där vi får lära känna Trevor, hans farfar och Trevors övriga familj. Det händer spännande saker när Trevor besöker  farfar och styvfarmor som kallas F2. Farfar berättar spännande saker för Trevor som tex i denna bok då Trevor får lära sig lite om Gustav II Adolf. När någon i familjen säger svåra ord så förklarar de för Trevor vad de betyder på ett enklare sätt.
   Gillar så klart karaktärerna mycket, men också det faktum att det finns en hel del i boken som barn kan ta lärdom av. Dessutom är Illustrationerna superfina. Kan varmt rekommendera boken.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar