söndag 20 januari 2019

Tjuven som hade klänning


Titel: Tjuven som hade klänning
Serie: Trevor & farfar #3
Författare: Robert Eriksson
Illustratör: Marcus Körling
Bokförlag: Scabetti Books
Format: Inbunden
Utgiven: 2018-12
Antal sidor: 95
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Scabetti Books och Robert Eriksson för boken!

Tjuven som hade klänning av Robert Eriksson och Marcus Körling är tredje boken i serien om Trevor & farfar. Jag hade inte läst de två tidigare böckerna, men eftersom berättelserna är fristående så gick det superbra ändå att läsa denna. Böckerna handlar om 7-åriga Trevor, hans lite tokiga farfar och deras annorlunda familj. Böckerna i denna serie är för barn i åldersgrupp 6 - 9 år.

Så här står det om boken:

"Tjuven som hade klänning är den tredje boken i serien och här planerar farfar en resa utöver det vanliga för familjen till Göteborg. På vägen besöker de både Gränna och Marstrand och farfar berättar om både Andrée och hans ballongfärd, samt den sanna historien om den berömda tjyven Lasse-Maja och varför kung Karl den fjortonde Johan alltid hade ett ägg på matbordet.
I Göteborg besöks band annat Feskekörka, Risön och Liseberg. Vi möter dessutom farfars kompisar Daniel, Sofia och Svampmannen och får lära oss hur man snarar gädda och fiskar krabba, samt mycket mer.

Anledningen till att farfar vill åka på denna resa är att han har berättat för Trevor att han och F2 skall skiljas. Därför vill han visa att man kan göra roliga saker tillsammans som en familj även fast man inte är gifta och att det kanske inte är så farligt ändå, trots allt."

---

Detta är ju en bok som är skriven för barn och då är det när man som vuxen läser den lite svårt att betygsätta. Men jag kände genast att jag gillade både Trevor och hans farfar och jag tyckte så mycket om att farfars berättelser i boken var oerhört lärorika. Farfar berättar om platser, om historiska personer och mycket annat som barn faktiskt kan ta lärdom av. Så det här är en bok som jag absolut kan rekommendera föräldrar att köpa och läsa för eller med sina barn. Min bok skall absolut få flytta vidare till minsta barnbarnet som skall fylla 7 år.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar