söndag 20 januari 2019

Den försvunna mustaschen


Titel: Den försvunna mustaschen
Serie: Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå #1
Författare: Christina Olséni & Micke Hansen
Illustratör: Katarina Vintrafors
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-01
Antal sidor: 112
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Bokfabriken!

Den försvunna mustaschen av Christina Olséni och Micke Hansen dök upp som en överraskning i brevlådan under veckan som gick. Det är en bok för barn i åldersgrupp 6 - 9 år och det är första boken i serien Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå. Läste den nu under helgen för jag kände för lite lättare läsning och boken såg trevlig ut.

Så här står det om handlingen:

" - Den är borta! skriker Vingelskolans rektor Per Fekt upprört. Skolvaktmästare Tore E. Händig inser förvånat att rektorns stora, buskiga mustasch är försvunnen. Tillsammans med skolbarnen Klara och Otto bestämmer han sig för att ta reda på vem som ligger bakom den fräcka mustaschstölden."

---

Den här boken handlar främst om skolvaktmästaren Tore och två barn och handlingen utspelar sig på en skola. Det är första boken i en serien och när ett mysterium dyker upp så bestämmer sig de tre att starta en detektivbyrå.
   Måste säga att det är en riktigt humoristisk berättelse. Skrattade gott när jag upptäckte att namnen på karaktärerna i boken  hade anknytning till vad de jobbade med. Som vanligt så är det som vuxen svårt att betygsätta en barnbok, men jag kände ändå att detta var en så trevlig berättelse så jag tror nog många barn skulle gilla den och är ganska säker på att mitt barnbarn som fyller 7 i år kommer att gilla den.


Betyg: 3,5 / 5Inga kommentarer:

Skicka en kommentar