fredag 25 januari 2019

Sargad


Titel: Sargad
Författare: Flynn Berry
Översättare: Rebecca Alsberg
Bokförlag: Louise Bäckelin Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2017-08
Antal sidor: 234
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack LB Förlag för boken!

Sargad av Flynn Berry var en bok som dök upp som en överraskning hos mig för ganska länge sedan. Sedan dess har den dessvärre blivit liggande ända tills nu. Tyvärr så kom livet emellan under stor del av förra året därav flera böcker som blivit liggande. Detta är författarens debutroman.

Så här står det om handlingen:

"Nora tar tåget från London till sin syster på den engelska landsbygden. Men den mysiga helgen som hon förväntat sig förvandlas till en mardröm när hon hittar Rachel brutalt knivmördad i sitt hus. Polisens frågor väcker minnen av den okände man som attackerade Rachel för femton år sedan. Är han tillbaka?

Nora tror att hon vet allt om sin syster, men när hon börjar göra egna efterforskningar visar det sig att Rachel har många hemligheter. Sargad (Under the harrow) är en fängslande psykologisk thriller om systerskapets starka band och om hur det förflutna aldrig släpper taget om oss."


---

En intressant och spännande berättelse som utspelar sig på en lite mindre ort i England. Huvudkaraktären hittar i början av boken sin syster knivmördad och därefter är handlingen igång. Med tanke på att det är en psykologisk thriller så förväntade jag mig en gastkramande spänning, men den spänningen infann sig inte riktigt. När det gäller huvudkaraktären så tycker jag inte riktigt om hennes beteende i alla situationer. Annars är storyn intressant med mordet i nutid och kopplingarna till en händelse för många år sedan. Det var en rejäl tvist och ett slut som man inte alls förväntade sig och det uppvägde faktiskt de andra bristerna. Riktigt hyfsad trots allt.


Betyg: 3,5 / 5 

Läst för Hyllvärmare 2019 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar