fredag 25 januari 2019

Fällan


Titel: Fällan
Författare: Melanie Raabe
Översättare: Leif Janzon
Bokförlag: Louise Bäckelin Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2017-03
Antal sidor: 303
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack LB Förlag för boken!

Fällan av Melanie Raabe är ytterligare en överraskningsbok som blivit liggande alldeles för länge. Men nu har jag läst även den. Detta är en kriminalroman som även är författarinnans debut.

Lite om bokens handling:

"Linda Conrads, 38, är en berömd och notoriskt tillbakadragen författare. För tolv år sedan blev hennes syster, Anna, brutalt mördad. Mördaren åkte aldrig fast, men Linda såg honom. Och nu har hon precis sett honom igen på TV.
Mannen är numera en känd reporter, och Linda vet att ingen kommer att tro henne om hon anklagar honom. Så hon gör det hon kan bäst: Hon skriver en ny roman, en thriller om en kvinna som blir mördad -  där gärningsmannen kommer undan.
När boken publiceras ger Linda en enda intervju. I sitt eget hem. Till den enda person som vet mer om fallet än hon gör. Han vet vad som hände den där natten. Hon har skrivit en bok om det. Men när han ringer på Lindas dörrklocka vet ingen av dem hur det ska sluta..."


---

Det här var en kriminalhistoria som jag gillade riktigt mycket. Först och främst är boken skriven i korta kapitel, vilket alltid underlättar. Boken handlar ju om en författare och under bokens gång får vi följa vad som händer i nutid, vi får följa med i kvinnans tankar om vad som hände när hennes syster blir mördad och vi får läsa vissa delar ur den thriller som hon skriver. Jag gillar faktiskt detta upplägg vilket för mig förhöjer spänningen och får mig att hela tiden vilja läsa vidare. Kvinnans tankar kring sitt ostabila psyke är intressant. Man riktigt känner hur dåligt hon mår och känner paniken hon råkar ut för. Också intressant och tankeväckande hur en människa kan isolera sig så totalt som denna karaktär gjort under så lång tid. Ja jag tycker absolut att boken var läsvärd. Kan varmt rekommendera den.


Betyg: 4 / 5

Läst för Hyllvärmare 2019

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar