söndag 28 april 2019

Där rosor faktiskt dör


Titel: Där rosor faktiskt dör
Serie: Begravningsbyrån Tranan #1
Författare: Ewa Klingberg
Bokförlag: Historiska Media
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-03
Antal sidor: 238
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack Historiska Media för boken!

Nu har jag läst första delen i Ewa Klingbergs nya feelgood-serie Begravningsbyrån Tranan. Boken heter Där rosor faktiskt dör.

Så här står det om handlingen:

"Ibland blir inget som man tänkt sig. Sandras planerade roadtrip genom ett somrigt Sverige blir istället ett tvärstopp i Tranås. 
Här befinner sig begravningsbyrån Tranan på ruinens brant och mostern hotas av personlig konkurs. Det är upp till Sandra att bestämma vilket öde som väntar Tranan. 
Så snart Sandra kliver ur bilen kastas hon in i en värld som består av avlidna personer, kladdiga wienerbröd, kistor och bouppteckningar. Att döda människor kunde vålla så mycket oreda hade hon ingen aning om ... "

---

Den här boken liksom Klingbergs tidigare böcker är en otroligt mysig och vansinnigt underhållande berättelse. Denna gången utspelar sig sig boken i Tranås och handlar om några karaktärer som arbetar på en begravningsbyrå som befinner sig på konkursens rand. 
   Gillar det här jättemycket. Vissa karaktärer i den här boken är lite udda och det gör boken så himla bra. En bok som utspelar sig på en begravningsbyrå är ju inte så väldigt vanligt så det kändes verkligen intressant och unikt. Nu när boken är slut så vill jag så klart läsa nästa bok i serien snart. Längtar redan.


Betyg: 4 / 5

2 kommentarer:

  1. Den här vill jag verkligen läsa. Har läst 2 st av henne och gillat dem. :)

    SvaraRadera
  2. Låter lovande! Har läst några av Klingbergs tidigare böcker och tänkt att jag ska läsa även den här serien.

    SvaraRadera