torsdag 25 april 2019

Månskensvargen


Titel: Månskensvargen
Serie: Varg-trilogin #1
Författare: Elvira Birgitta Holm
Bokförlag: Historiska Media
Format: Pocket
Utgiven: 2018
Antal sidor: 605
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack Historiska Media för boken!

Månskensvargen av Elvira Birgitta Holm är första boken i en trilogi. Det är en historisk berättelse som utspelar sig under pestens år 1350. Eftersom jag älskar historiska berättelser så ville jag gärna läsa denna.

Så här står det om handlingen:

"Ylva flyr till skogs under pesten. Farsoten har slagit till med stor kraft och överallt möter hon död. Är hon den sista överlevande?

Men så ser hon honom - ynglingen som liknar en ängel. Han som skall komma att förändra hennes liv för alltid. Han som har en hämnd att utkräva och ett hat att släcka. Tillsammans försöker de överleva i en värld som är allt annat än god."

---

Jag älskar historiska romaner och detta blev inget undantag. Det var en otroligt spännande, stark och intressant berättelse om överlevnad under pestens år 1350. Tidsandan och karaktärerna kändes så rätt. Gillade miljöbeskrivningarna och att man tror på övernaturliga väsen på den tiden. Men i vissa delar känns berättelsen också väldigt aktuell och tidlös. 

När jag började läsa så blev jag aningen avskräckt av tjockleken, men där var det absolut ingen fara. Tycker först och främst om författarinnans språk. Dessutom är boken skriven i väldigt korta kapitel så läsningen går otroligt fort. Tycker som sagt oerhört mycket om helheten och kan varmt rekommendera både vuxna och yngre läsare att pröva den. Ser nu jättemycket fram emot att fortsätta serien. 


Betyg: 5 / 5

1 kommentar:

  1. Very nice article, I enjoyed reading your post, very nice share, I want to twit this to my followers. Thanks!. Kumkum Bhagya

    SvaraRadera