torsdag 11 april 2019

Hett i hyllan #191


Då är det torsdag igen och hos Bokföring enligt Monika så skall vi dela med oss av de där böckerna som stått och samlat damm i våra bokhyllor i eviga tider.

Denna veckan blir det I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell. Det är en bok för unga vuxna. Min bok är i pocketformat och den gavs ut 2004. Jag köpte den dock några år senare och jag tror jag hittade den på Myrorna.

Så här står det om handlingen:

"Jenna är tretton år och har just börjat sjuan. Det enda hon borde oroa sig för är Ullis-Knullis i klassen som hon hatar och hur hon ska få Sakke snygg snygg snygg att lägga märke till henne. Men Gud har inte skött sitt jobb. Hemma hos Jenna finns en rullator, en doseringslåda, en duschstol och peruker. Där bor nämligen en mamma som har cancer. I taket i Jennas rum har hon och mamma klistrat upp stjärnor som lyser i mörkret. Under en av dem har hon gömt en dikt. Om du dör mamma, då tar jag livet av mig. I taket lyser stjärnorna är en roman om det svåraste svåra. Om att vara stark och svag på samma gång. Om att ingenting blir riktigt som man trott och om den första kärleken som ingen annan kan förstå."2 kommentarer: