tisdag 16 april 2019

Veckans topplista v. 16 - Påskekrim


I Norge så brukar det läsas deckare/kriminalare runt påsk. Här i Sverige har vi också hakat på detta, så Johannas Deckarhörna tycker att det är ett passande tema för veckan eftersom påsken är nära. Själv blir det inte så mycket ur denna genren till påsk eftersom jag har några andra böcker på gång. Det finns massor av spännande böcker att välja mellan både nya och gamla, men det blev till slut några som inte är jättenya men som jag gillar mycket. Fyra av dem är första delen i någon serie och den sista är en standalone.

1. Yxmannen av Ray Celestin. Detta är första boken i en serie om fyra böcker. Denna bok utspelar sig i New Orleans mellan 1918 och 1919 då det härjag en seriemördare i staden. Superbra.

2. Mannen som lekte med dockor av Magnus Jonsson. Första delen i Hatet-trilogin. En väldigt spännande början på denna trilogin.

3. Kolibri av Kati Hiekkapelto. En spännande början på deckarserien om den Jugoslavienfödda Anna som bor i en kuststad i norra Finland och arbetar som brottsutredare.

4. Kautokeino, en blodig kniv av Lars Pettersson.  Denna serien utspelar sig långt uppe i nordnorge kring en fjällby. Huvudkaraktären är Anna Magnusson var samiska mamma kommer härifrån. Anna arbetar som biträdande åklagare och bor i Stockholm. När en släkting råkar illa ut åker Anna upp till norr för att hjälpa till.

5. På andra sidan väggen av Shari Lapena. En väldigt spännande berättelse om ett par vars lilla bebis försvinner. 

 

9 kommentarer:

 1. tack för tips, inte läst dessa.

  SvaraRadera
 2. Den sista är den enda jag har läst, men de andra fyra står alla i hyllan, olästa :)

  SvaraRadera
 3. En finsk deckare har jag aldrig läst så det vore kanske båget att bita i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte att det var trevligt med en finsk författare och finsk miljö. Är dålig på att läsa finsk litteratur i vanliga fall.

   Radera
 4. Yxmannen vill jag läsa, den står oläst i hyllan. Mannen som lekte med dockor blev jag nyfiken på. :)

  SvaraRadera
 5. Ray Celestins böcker är jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 6. Kautokeino, en blodig kniv låter spännande! Tack för tips!

  SvaraRadera
 7. Kolibri har jag läst, den var bra. Tänkt att jag ska läsa andra delen men det har inte blivit av än. Bra med en påminnelse! :) Tack för övriga tips!

  SvaraRadera
 8. Yxmannen har jag läst.Kolibri skulle jag gärna vilja läsa.

  SvaraRadera