söndag 28 april 2019

En smakbit på söndag - Regnvakt


Så här på söndagskvällen så kom jag på att jag skall delta i En smakbit på söndag. Det gör man hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Där skall vi dela med oss en smakbit ur boken vi för närvarande läser.

Min smakbit kommer från Regnvakt av Tatiana de Rosnay och den låter så här:

"Jag minns hennes namn. men efter det som hände nämndes det aldrig. Jag minns även hennes ansikte. Skära, sammetslena kinder. Hennes röst. Hennes hår, ljusbrunt. Hennes doft, citronaktig. Hon var ung. Förmodligen sjutton, kanske yngre. Hon kom från byn. Hennes far odlade tryffel. Hon anlitades för att passa mig två eftermiddagar i veckan för att min  mamma var gravid. Jag var fyra år. Jag hade ännu inte lärt mig läsa och skriva. Jag var för liten för att gå i skolan. Hon kom alltid med ett leende på läpparna och vi brukade promenera omkring på min farfars ägor."6 kommentarer:

 1. tack för smakbiten, jag blir lite nyfiken

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst något av henne, men har i alla fall sett en filmatisering av en av hennes andra böcker. Hon finns dock på min nyfiken-på lista :)

  SvaraRadera
 3. Den här ligger i min ljudbokshylla och väntar. Har läst några böcker av författaren, lite ojämn men tyckt om flera. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Jag har bara läst en bok av henne tidigare (Huset du älskade) och det är en av mina favoriter. Den här vill jag också läsa så tack så mycket för smakbiten! :D

  SvaraRadera
 5. Låter som en bra bok! Sekwa brukar ju ha en hel del bra!

  SvaraRadera
 6. Den blir jag nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera