tisdag 9 april 2019

Veckans topplista v. 15 - Favoriter jag har tappat bort


Då är det tisdag igen och dags för en ny Topplista hos Johannas Deckarhörna.  Denna veckan skall vi lista favoritförfattare som vi av någon anledning inte läst något av på länge.

1. John Grishams böcker älskar jag framför allt för att de ofta utspelar sig i juridikens korridorer. Men trots att jag älskar böckerna så har jag fortfarande inte läst böckerna från Bekännelsen och framåt.

2. Jan Mårtenson och hans Homan-deckare är jättefavoriter men så mycket annat har kommit emellan så jag har inte läst Juvelskrinet och de som kommit efter.

3. Läste Ann Rosmans två första böcker och gillade dem genast så jag har köpt på mig fler. Men av någon anledning så har inte Porto Francos väktare blivit läst ännu.

4. Har läst Kejsar-serien och Erövrar-serien av Conn Iggulden. Tycker att han skriver historiska romaner helt suveränt. Men när hans serie Rosornas krig kom så läste jag första boken, sedan har andra boken Solvarg inte blivit läst ännu.

5. Leif GW Persson är ytterligare en favoritförfattare. Böckerna från Den som dödar draken och framåt har av någon anledning inte blivit lästa.

 
 

9 kommentarer:

 1. Ann Rosmans göcker är bra, intressant med sann bakgrund.

  SvaraRadera
 2. Homanserien ligger jag efter med men jag läser någon av böckerna lite då och då så jag lär vl komma ikapp så småningom.

  SvaraRadera
 3. Conn Iggulden kunde ha fått varit med på min lista med.

  SvaraRadera
 4. Har inte läst något av John Grisham. Älskar böckerna om Homan, har alla själv. Läst en hel del av Rosman och Iggulden. Leif GW Perssons böcker Gustavs grabb och Wille Vingmutter har jag också läst men inte hans deckare

  SvaraRadera
 5. Läste faktiskt Ann Rosman nu i vinter, annars hade jag kunnat ha med henne jag också :)

  SvaraRadera
 6. Visst är det typiskt att det gärna är serier som vi slutar läsa. Det är kanske att det finns så mycket som poppar upp överallt, och så vänder vi oss åt ett annat håll.

  SvaraRadera
 7. Jag har inte läst någon av dem men jag har flera gånger stått och bläddrat i Mårtensons böcker. Iggulden skulle jag också vilja läsa någon gång. Tack för fina tips! :D

  SvaraRadera
 8. Iggulden vill jag också läsa mer av! Var flera år sedan jag läste något av honom sist.

  SvaraRadera
 9. John Grisham har jag tappat lite, har för mig att jag blev lite besviken på den som jag läste sist. Men har gillat de flesta som jag läst så jag ska nog ta och plocka upp en Grisham framöver. ;)

  SvaraRadera