lördag 27 april 2019

Eld & blod


Titel: Eld & blod
Serie: Historien om huset Targaryen #1
Författare: George R. R. Martin
Översättare: Ylva Spångberg
Bokförlag: Bookmark Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2018-11
Antal sidor: 395
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Bookmark Förlag för boken!

Har påbörjat bokserien Sagan om is och eld av George R. R. Martin och kikat på allt utom sista säsongen av tv-serien Game of Thrones så att läsa fler böcker som handlar om denna världen verkade så intressant, så boken Eld & blod kändes väldig självklar. Detta är del 1 och boken handlar om Huset Targaryen och handlingen börjar 300 år före Game of Thrones.

Så här står det om handlingen:

"Drakarnas tid
300 år före Game of Thrones landsteg Aegon I i Västeros. Med sina systrar vid sin sida besegrade han de sju konungarikena och inledde drakarnas styre.
Genom storslagna strider och politiska maktspel försvarade huset Targaryen sin tron och styrde världen med järnhand. 
Det här är deras berättelse."

---

Denna bok handlar som sagt om Huset Targaryen och allt börjar med Aegon I och det är 300 år före Game of Thrones. Eftersom Husen Targaryen och Stark är mina favoritsläkter i Game of Thrones så kändes det superintressant att ta sig an denna bok.
   Det här är ingen bok som man läser i ett nafs. Här är så mycket fakta, man nämner massor med namn, släkter och platser så det gällde att hålla sig koncentrerad för att hänga med. Vissa namn var också så lika så man fick verkligen tänka till emellanåt. Men både längst fram och längst bak i boken så har man ritat upp Huset Targaryens släktträd, så dit gick jag för att kika lite då och då. Men jag måste verkligen säga att det var otroligt intressant läsning. Att det är massa drakar involverade gör att läsningen blir ännu mer trevlig. Nu längtar jag verkligen att ta tag i andra delen som ligger här och väntar.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar