fredag 31 maj 2019

En katts resedagbok


Titel: En katts resedagbok
Författare: Hiro Arikawa
Översättare: Carla Wiberg
Bokförlag: Bokförlaget NONA
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-04
Antal sidor: 292
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

De senaste åren har jag intresserat mig lite av de böcker som blir nominerade till Årets Bok. En katts resedagbok av Hiro Arikawa är en av böckerna från årets nomineringar som intresserade mig.

Så här står det om boken:

"Ibland måste man färdas långt för att kunna se vad som finns mitt framför ögonen …

Nana vet varken vart de är på väg eller varför de gör den här resan. Men han trivs med att sitta i en silverfärgad van bredvid sin älskade husse Satoru. Tillsammans far de tvärs över Japan och hälsar på hos gamla vänner.

Men varför reser de? Och varför är alla så intresserade av Nana? När det går upp för honom brister hans lilla hjärta och han gör allt för att få ett slut på äventyret."


---

Har hört talas om den här lilla söta boken nu ett litet tag och blev jättesugen på att läsa den när den kom i svensk översättning. Har hört att den skall vara så bra. Boken berättas både av katten Nana men även av husse Satoru. Det är först en berättelse hur de fann varandra och även om en roadtripp som de åker iväg på. Men det är också Satorus barndomsberättelse.

Som med mycket annat jag gjort det senaste halvåret sedan båda föräldrarna gått bort så är jag inte helt fokuserad. Så var också fallet då jag påbörjade denna bok. Detta medförde att början av boken kändes lite trög och jag läste bara några sidor i tagen. Men när jag väl tog tag i detta och satte mig med boken så grep berättelsen tag och jag insåg hur fin den var, för det är en berättelse om barndomsproblem, vänskap, men kanske framför allt om kärleken mellan en husse och hans husdjur. Det här är en bok som jag absolut kommer att läsa om framöver när jag kan ge den hela min uppmärksamhet, då inte tankarna är splittrade, för jag tror att den kan ge mig ännu mer än denna läsningen.


Betyg: 3,5 / 51 kommentar:

  1. Det låter som en fin bok som jag kanske kommer att läsa.

    SvaraRadera