torsdag 16 maj 2019

Regnvakt


Titel: Regnvakt
Författare: Tatiana de Rosnay
Översättare: Linda Skugge
Bokförlag: Sekwa
Format: Danskt band
Utgiven: 2018-09
Antal sidor: 301
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Sekwa Förlag för boken!

Då är Regnvakt att Tatiana de Rosnay utläst. Som många andra böcker som jag borde läst för länge sedan så har även denna blivit liggande på tok för länge. Det har ju sina orsaker som jag berättade om i ett tidigare inlägg.

Så här står det om handlingen:

"Hyllade fotografen Linden Malegarde bor i USA men är hemma i Paris för att fira sin pappas sjuttioårsdag. Det är flera år sedan hela familjen var samlad och nu tassar de runt på helspänn. Den tystlåtne patriarken Paul är världsberömd arborist och har som vanligt bara ögon för sina träd. Relationen till både Linden och dottern Tilia är ansträngd, men Pauls amerikanska fru Lauren gör allt för att firandet ska bli lyckat. Ingenting ska få förstöra deras återförening, inte ens det aldrig sinande regn som vräker ner över staden.
Seines vatten stiger och översvämningen slukar staden bit för bit, men den överhängande naturkatastrofen är inte det enda som ligger som ett mörkt moln över familjen. När de blir instängda på hotellet bubblar gammalt groll upp till ytan och ställer allt på sin spets."

---

Jag har ju tidigare läst några böcker av Tatiana de Rosnay och jag har gillat dem alla väldigt mycket. Nu vet jag inte riktigt om det är för att jag är så trött och slut som jag hade lite svårt att komma in i denna bok, men jag tyckte att den kändes lite seg, den sög inte tag i mig som hennes tidigare böcker gjort. Men den var ändå inte dålig utan helt okej.

Det är ju en familjeberättelse som vi får följa. Den är mest berättade ur fotografen Lindens perspektiv. Han och övriga familjen är samlade i Paris för att fira pappans 70-årsdag. Det är första gången familjen är samlad på några år. Samtidigt så regnar det och vattnet får Seine att svämma över. Vid sidan om detta så får vi lite tillbakablickar till faderns barndom då något otrevligt hände. Författarinnans språk är som vanligt väldigt trevligt. Hon är bra på att beskriva karaktärer och deras känslor och hon beskriver även det regniga grå Paris på ett utomordentligt sätt. Men som jag skrev ovan. Något saknades för mig, kanske var det boken i sig eller kanske är det jag. Vet inte säkert.


Betyg: 3 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar