torsdag 23 maj 2019

Hett i hyllan #197


Jösses vad veckorna springer iväg. Det är torsdag igen och dags för Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Där skall vi dela med oss av de där böckerna som stått och samlat damm i eviga tider.

Min bok denna veckan är Jag är allt du drömt av Ali Smith. Boken är i pocket och tryckt 2007. Tror att jag hittade den på Myrorna för flera år sedan.

Så här står det om handlingen:

" En varm semesterdag kliver en ung kvinna över tröskeln hos den bekymrade familjen Smart. Hennes vita bil står parkerad vid vägkanten, kanske är den trasig. Innan någon i familjen hunnit förstå vad som händer har den främmande kvinnan bjudit in sig själv på middag.Som en virvelvind intar Amber familjen Smarts sommarhus och med sin kompromisslösa uppriktighet börjar hon ifrågasätta familjemedlemmarnas stagnerade tillvaro.Med värme och humor tecknar Smith ett familjeporträtt som elegant rör sig mellan det tragiska och det livsbejakande. Jag är allt du drömt är en roman om hur till synes slumpartade möten kan förändra allt"5 kommentarer:

 1. Den har jag då inte hört talas om, inte ens författaren.🤔

  SvaraRadera
 2. Känner igen författarnamnet, men har inte läst något av henne.

  SvaraRadera
 3. Den boken känner jag inte till.

  SvaraRadera
 4. Den har jag också i min bokhylla. Oläst och säkert införskaffad billigt någonstans... Tror inte att jag haft den i sååå många år än men jag vet inte.

  SvaraRadera
 5. Lånat hem den ett par gånger men aldrig hunnit läsa den. Ett vanligt scenario. :)

  SvaraRadera