lördag 25 maj 2019

Helgfrågan v. 21


Då tänker jag äntligen svara på helgfrågan hos Mias bokhörna som denna veckan har som tema mors dag. Frågorna lyder så här: 

En bok du skulle kunna ge bort till din mamma?
Detta var en känslig fråga eftersom min mamma nyss gick bort och hon skulle både firat mors dag och sin födelsedag på söndag. Men jag kände att jag ville svara ändå. Hade mamma levt och fortfarande läst så hade någon feelgood, deckare eller historisk roman gått hem hos henne. Det var väl lite av hennes favoritgenres.

Bonusfråga: Om du själv skulle få en mors dags present, vad skulle det vara?
Det finns många böcker som jag önskar mig, men böckerna nedan är nog de som jag är mest sugen på just nu.


9 kommentarer:

 1. Min 87-åriga mor flyttade till bottenvåning i veckan, vi skulle ha firat hennes födelsedag på söndag, men hon ramlade... hennes knä, så hon är på sjukhus över helgen. Folkångest lånade jag på biblioteket.

  SvaraRadera
 2. Ja tänk att listan på böcker man vill ha den minskar inte.

  SvaraRadera
 3. Tänkte titta in här och ge dig en styrkekram, med tanke på vad det är för dag idag. Dem böckerna du valde vill jag också väldigt gärna läsa. :) Önskar dig en fin söndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Det känns verkligen tungt idag. Min kära mor skulle även firat sin 83-årdag idag. Saknaden är extra stor en dag som idag.

   Radera
  2. Jag kan inte ens sätta mig in hur det känns. Men förstår att det måste vara väldigt tungt med tanke på att det även är hennes födelsedag idag. Inte blir det ju bättre heller med all uppståndelse överallt som i affärer och tidningar t.ex angående mors dag. Ta hand om dig idag, gör nåt du mår bra av om du kan. <3

   Radera
 4. Är nyfiken på Backmans bok (brukar gilla hans böcker) och Celestine som jag inte läst något av än. En styrkekram till dig, förstår att det är en tuff dag och tid.

  SvaraRadera
 5. Förstår att det är en jobbig fråga för dig just nu och att saknaden känns extra stor en sådan här dag, försök tänka ljusa minnen. Just morsdag blåses ju upp så stort också, liksom allt sådant som går att göra kommersiellt. Är ju lite på gott och ont det där.
  Backmans bok verkar omtyckt, blir lite nyfiken på den, även om vissa menar att den är lite "rörig".

  SvaraRadera
 6. Gangsterns klagan skulle jag inte säga nej till. Tråkigt med din mor! Min finns än så länge med men hon är 83 så vi får se hur länge hon orkar.

  SvaraRadera
 7. Lite styrkekramar på Mors dag till dig, förstår att det måste kännas extra hemskt när det även är hennes födelsedag idag!

  SvaraRadera