torsdag 30 maj 2019

Hett i hyllan #198


Då är det åter torsdag och hos Bokföring enligt Monika så är det dags för Hett i hyllan. Där skall vi visa upp de där böckerna som samlat damm i bokhyllan i eviga tider.

Veckans bok är Oscar Waos korta förunderliga liv av Junot Diaz. Boken är i pocketformat och är tryckt 2009. Denna är jag helt säker på att jag hittade på Myrorna för flera år sedan för prislappen sitter kvar på baksidan.

Så här står det om boken:

"Oscar är inte som andra dominikanska män. Han är fet, ful och utstött, han är livrädd för flickor och blir skräckslagen vid tanken på att han kommer att dö som oskuld. Till familjens förtret lägger han all tid på rollspel och fantasyberättelser: hans högsta önskan är att bli en dominikansk J.R.R. Tolkien. Oscars olycka beror på fukú, förbannelsen som har förföljt hans familj i generationer, från Dominikanska republiken till New Jersey, och orsakat död och splittring. Men en dag får Oscar nog. Oscar Waos korta förunderliga liv är en mångbottnad berättelse om Oscar, hans rebelliska syster Lola och den vilda modern Belicia, samt om släktens vedermödor under diktatorn Trujillo; Dominikanska republikens egen Sauron. Med detaljrikedom och kunskap har Diaz skrivit en vass roman som rör sig över flera generationer och livsöden."4 kommentarer:

 1. Den har jag läst och den fungerade inte för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte att den lät intressant när jag köpte den men nu är jag tveksam.

   Radera
 2. En helt okänd bok för mig. Låter intressant.

  SvaraRadera
 3. Den här verkar spännande. Har aldrig hört talas om den. Tack för tipset.

  SvaraRadera